به گزارش شهرنوشت به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ولیالله شجاعپوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از برگزاری ۱۷ ویژه برنامه اصلی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی خبر داد و گفت: ویژه برنامههای «هفته کتاب و کتابخوانی» از ۲۴ الی ۳۰ آبان ماه جاری در سراسر محلات و مناطق شهر تهران اجرا می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره ۲۵۴ نمایش میدانی در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه افزود: این پرفورمنس با عنوان "فرهنگ از اینجا آغاز میشود"» در قالب ۳ طرح فرهنگی همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی در ۲۴ نقطه پرتردد شهر تهران به اجرا در میآید.
ولی الله شجاع پوریان افزود: شهرداری تهران، بویژه در دوره اخیر و در راستا توسعه و عمقبخشی به فعالیتهای فرهنگی، اهتمام ویژهای به ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی داشته و درصدد است تا با مشارکت و همراهی اهالی فرهنگ و هنر، گامهای مؤثری در تعالی فرهنگی شهروندان تهرانی بردارد. در همین راستا به مناسبت هفته کتاب، اجرا برنامههای متنوع فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است.
او با اشاره به اسامی روزهای هفته کتاب و کتابخوانی گفت: ۲۳ آبان به عنوان روز «کتاب و پایتخت کتاب ایران»، ۲۴ آبان به عنوان روز «کتاب، کتابخوان و کتابدار»، ۲۵ آبان به عنوان روز «کتاب، خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی»، ۲۶ آبان به عنوان روز «کتاب وانقلاب اسلامی»، ۲۷ آبان به عنوان روز «کتاب، رسانه، فناوری نوین و کپی رایت»، ۲۸ آبان به عنوان روز «کتاب، دانشجو و دانشآموز»، ۲۹آبان به عنوان روز «کتاب، دانایی و توانایی درتولید ملی» و ۳۰ آبان به عنوان روز «کتاب، وحدت ادیان، اقوام و مذاهب» نامگذاری شدهاست.
شجاع پوریان درباره ۱۷ برنامه اصلی فرهنگی در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی توضیح داد: امسال بنا داریم ضمن تبیین جایگاه مطالعه و کتابخوانی در تحقق شعار «تهران شهر زیستپذیر، شهروند مشارکتپذیر»، ضمن رعایت اصول هنری و زیبایی شناختی در اجرا برنامهها و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در زمینه مطالعه و کتاب به اجرا برنامههای ابتکاری و خلاقانه فرهنگی بپردازیم و مشارکت نخبگان و فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی را جلب کنیم.
او از راهاندازی «باشگاه کتابخوانی» خبر داد و گفت: این باشگاه های کتابخوانی به همت اداره کل فرهنگی شهرداری تهران و ستاد مدیریت محله در راستا ترویج فرهنگ کتاب و مطالعه در سرای محلات شهر تهران راه اندازی و در جهت تشویق و ترغیب مردم به مطالعه تلاش می کند.
شجاعپوریان «کتاب گردی با مسئولین»، را از دیگر برنامهها اعلام و خاطرنشان کرد: هماهنگیهایی نیز برای بازدید مدیران معاونت امور اجتماعی و فرهنگی از کتاب فروشی ها و مراکز عرضه کتاب انجام شدهست که در زمان بندیهای مشخص اجرا می ود.
او یادآور شد: همچنین به مناسبت این هفته از کتابداران سرای محلات و فعالان حوزه کتاب، با اهدای بسته های فرهنگی تجلیل به عمل می آید.
- «کتابخوانی درختی» در بوستانها اجرا میشود
شجاعپوریان با اشاره به «طرح کتابخوانی درختی» گفت: بر اساس این طرح چند صفحه بزرگ کتاب در قالب پلکسی، یک داستان یا خلاصهای از یک کتاب در یکی از بوستانها و یا مکان های پرتردد شهر در قالب نمایش ارائه و اجرا میشود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اعلام برپایی «نمایشگاه کتاب» گفت: ترویج کتاب و کتابخوانی در بین پرسنل شهرداری تهران نیز از دیگر برنامههاست که این نمایشگاه ویژه کارکنان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی راه اندازی میشود و با ارائه تخفیف، آنان را به خرید و مطالعه کتاب ترغیب میکند.
- «پردهخوانی شاهنامه و کتابهای ادبی» در ۲۴ نقطه شهر تهران
او پرده خوانی شاهنامه و کتابهای ادبی را از دیگر برنامه های اصلی هفته کتاب عنوان و خاطرنشان کرد: راویان در قالب پردههای بزرگ طراحی شده به اجرای پرده خوانی داستانهای شاهنامه و سایر متون ادبی در ۲۴ نقطه پرتردد شهر تهران میپردازند.
به گفته شجاع پوریان، در راستا «طرح حمایت از اهل قلم» نیز جلسه کمیته وام فرهنگیان و تصویب پرداخت وام به متقاضیان حوزه کتاب و نشر تشکیل می شود.
او از راه اندازی پاتوق فرهنگی شعر و ادب خبر داد و گفت: در این برنامه ضمن تجهیز کتابخانه مجموعه شهربانو به کتاب های تخصصی حوزه شعر و ادب و راه اندازی و مناسب سازی کافه کتاب در مجموعههای شهربانو با از بانوان موفق این حوزه تقدیر به عمل میآید.
شجاع پوریان، تجهیز کتابخانه های مجموعههای مختص بانوان به کتابهای تخصصی ویژه نابینایان را از دیگر برنامه های اداره کل امور بانوان عنوان کرد و افزود: کتابخانههای مجموعه های مختص بانوان اعم از شهربانو و بوستانهای بانوان در سطح مناطق به کتاب های خط بریل ویژه نابینایان تجهیز می شوند تا عزیزان روشندل ما نیز از مطالعه در دنیای بیکران کتاب بی بهره نمانند.
او با اشاره به اجرای برنامه ای با عنوان «اکسیر حیات» اظهار کرد: کارگاه های نقد و بررسی کتاب و همچنین بررسی نقش کتاب و فرهنگ کتابخوانی در تبیین زیرساخت و ساختار فرهنگ کلام و رفتار مردم به ویژه در تاکسیرانان به همت سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی برگزار می شود.
- برپایی «جشن آوای کتاب» ویژه تاکسیرانان
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از برپایی جشن آوای کتاب خبر داد و افزود: به مناسبت هفته کتابخوانی جشنهایی به مدت ۵ شب در قالب تجلیل از چهرههای ماندگار، فعال و اهل قلم در حوزه ارتقا فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی، تقدیر و تجلیل از تاکسیرانان نویسنده، هنری و فرهنگی و همچنین برگزاری مسابقه کتابخوان برتر به همراه معرفی کتاب های شاخص پرمخاطب در حوزه ترافیک برگزار می شود.
او نواختن زنگ هفته کتاب در مدرسه شهدا تاکسیرانی، اهدا کتاب به دانشآموزان برتر مدرسه، اجرا طرح تاکسی کتاب در تاکسیها(معرفی و فروش کتاب های جیبی، داستانهای کوچک آموزنده با مضامین حمل و نقل عمومی، اجتماعی، روانشناسی و ...)، برگزاری تور بازدید ویژه کارکنان و مدیران سازمان از کتابخانه ملی، باغ کتاب، کتابخانه تخصصی یا یک موزه علمی و اجرای نمایشهای میدانی در پایانه های تاکسیرانی با موضوع ترویج فرهنگ مطالعه در قالب پردهخوانی، داستان های شاخص شاهنامه و سایر متون ادبی را از دیگر برنامههای سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برشمرد.
- برگزاری «نشستهای سه گانه نقد و بررسی کتاب» در ایوان شمس
او از برگزاری «نشستهای سه گانه نقد و بررسی کتاب» خبر داد و افزود: اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با برگزاری ۳ نشست نقد و بررسی کتابهای منتشرشده در ایوان شمس، میزبان صاحبنظران حوزه شهری، مدیران و مسئولین شهری و پژوهشگران و علاقه مندان این حوزه است.
به گفته شجاع پوریان برنامههایی نیز به طور مجزا برای مناطق ۲۲گانه درنظر گرفته شده که در قالبهای مختلف با مشارکت مردمی طی هفته کتاب به اجرا درخواهد آمد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی با اجرا برنامههای متنوع و مخاطب محور، رشد کمی و کیفی شاخص مطالعه شهروندان و نهادینه شدن کتابخوانی، ایجاد انگیزه و تشویق شهروندان به مطالعه و لحاظ نمودن خرید کتاب در سبد هزینه خانوار و تقویت و حمایت از تشکلهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی را از جمله اهداف و راهبردهای این هفته فرهنگی برشمرد.