به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سردار موسی کمالی روز یکشنبه افزود: به منظور تجربه اندوزی و مهارت افزایی کارکنان وظیفه دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر، از سوی ستادکل نیروهای مسلح تلاش هایی صورت گرفته است و با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری تا پایان سال ۹۷ حدود دو هزار نفر از مشمولان واجد شرایط، به شرکت های دانش بنیان معرفی می شوند.
سردار کمالی افزود: معرفی مشمولان به شرکت های دانش بنیان در سه گروه صورت گرفته است. دسته اول محققان هستند که تاکنون حدود ۱۰۰ نفر به صورت آزمایشی به شرکت های دانش بنیان معرفی شده اند.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بکارگیری مشمولان محقق در شرکت های دانش بنیان، رویکرد جدید خدمت سربازی است یعنی دانشجویان محصل در مقطع فوق لیسانس یا فارغ التحصیلان مقاطع بالاتر می توانند از طریق شرکت های دانش بنیان پروژه دریافت کنند و پس از بررسی پروژه آنان توسط کمیته ارزیابی، میزان کسر خدمت آنان تعیین می شود.
وی ادامه داد: گروه دوم این طرح، اعضای تاثیرگذار در شرکت های دانش بنیان هستند که طبق تفاهم های صورت پذیرفته به صورت آزمایشی، حدود ۵۰۰ نفراز مشمولان دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر به شرکت های دانش بنیان اختصاص یافته اند. این افراد می توانند مدت خدمت سربازی خود را به مدت ۲۴ ماه در این شرکت ها سپری کنند.
سردار کمالی درباره دسته سوم گفت: با موافقت فرمانده معظم کل قوا شرایطی ایجاد شده که کارکنان وظیفه متخصص دارای مدرک لیسانس و بالاتر، بتوانند ۶ ماه آخر خدمت سربازی خود را در شرکت های دانش بنیان سپری کنند که ضوابط اجرایی این تفاهمنامه از سوی ستاد کل در حال تهیه و ابلاغ است، همچنین مدت خدمت سربازی این دسته از مشمولان متناسب با محل خدمت قبلی سرباز است. یعنی اگر سرباز امریه بوده، ۲۴ ماه و اگر به عنوان سرباز عادی در نیروهای مسلح خدمت کرده، ۲۱ ماه مدت خدمت وی خواهد بود.
سردار کمالی گفت: مشمولان باید برای اطلاع بیشتر از شرایط این طرح و ثبت نام به سایت معاونت علمی ریاست جمهوری با عنوان سینا-سامانه یکپارچه مراجعه کنند.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: کارکنان وظیفه ای که دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم و پایین تر هستند با همکاری سازمان فنی و حرفه ای کشور در رشته های مختلف مهارت کسب می کنند.
سردار کمالی اضافه کرد: تلاش براین است که تا پایان امسال برای کارکنان وظیفه علاوه بر کارت پایان خدمت و گواهینامه مهارت آموزی، گواهینامه جدیدی با عنوان گواهی اشتغال به کار نیز صادر شود که شناسه ای از سابقه خدمتی فرد خواهد بود.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی از تاریخ فراغت از تحصیل، به مدت یک سال مهلت دارند تا وضعیت خدمت سربازی خود را مشخص کنند، مشمولانی که تمایل به گذراندن خدمت سربازی در شرکت های دانش بنیان دارند، باید حداکثر ظرف مدت چهار ماه قبل از اتمام مهلت یک ساله برای ثبت نام در شرکت های دانش بنیان یا دریافت پروژه تحقیقاتی اقدام کنند و در صورتی که حین انجام پروژه، موعد معرفی و تعیین تکلیف آنان رسیده باشد، می بایست برای اعزام به خدمت اقدام کنند و از طریق نیروی به کارگیرنده، حداکثر تا ۶ ماه اعزام به خدمت خود را تمدید کنند.
سردار کمالی در مورد نحوه دریافت کارت پایان خدمت برای مشمولان این طرح گفت: مشمولانی که به دستگاه غیر نظامی واگذار می شوند، از طریق یکی از نیروهای ارتش، سپاه یا ناجا مامور هستند و هیچ یک از دستگاه های غیر نظامی قادر به صدور کارت پایان خدمت برای آنها نیستند.
وی افزود: دستگاه امریه در سه ماهه آخر خدمت مشمول، گزارشی به سازمان آموزش دهنده ارسال می کند و سازمان آموزش دهنده از طریق سامانه وظیفه عمومی برای آنان تقاضای صدورکارت کرده و در نهایت کارت پایان خدمت توسط سازمان وظیفه عمومی صادر می شود.
کمالی افزود: تمام مشمولانی که در شرکت های دانش بنیان بکارگیری می شوند، می بایست دوره آموزش رزم مقدماتی را سپری کنند.
این مقام ارشد نظامی افزود: مشمولانی که پروژه تحقیقاتی دریافت کرده اند اگر پروژه تحقیقاتی، کل مدت خدمت سربازی یعنی ۱۹ ماه را پوشش دهد؛ پس از اتمام پروژه و گذراندن دوره آموزش رزم مقدماتی، معرفی به صدور کارت پایان خدمت خواهند شد، البته ۹۰درصد پروژه های مشمولان کمتر از ۱۹ ماه است که این دسته از مشمولان با اتمام پروژه، آموزش نظامی می بینند و مدت باقیمانده را در همان جایی که پروژه را انجام داده اند خدمت می کنند.