دکتر ابراهیم مقیمی در نشست تخصصی زلزله تهران با تاکید بر اینکه در زمان وقوع زلزله همه تحت تاثیر آن قرار میگیرند، گفت: پس از زلزله ۲۱ آبان ازگله کرمانشاه زمین نیز دچار گسیختگیهای شدیدی شد، به گونهای که قبلا ما تصور نمیکردیم چنین وضعیتی در این منطقه رخ دهد و شواهدی برای آن نیز وجود نداشت.
به گزارش ایسنا،دکتر مقیمی با تاکید بر این که گسیختگی زمین در بعد از زلزله، درک ما را از رخدادهای لرزهای افزایش میدهد، خاطر نشان کرد: باید توجه داشته باشیم چنین گسیختگیهایی که در ازگله رخ داده است، در زلزلههای احتمالی تهران نیز ایجاد خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران بر مخاطرات ترکیبی در زمان وقوع زلزله مهم در تهران تاکید کرد و گفت: در صورتی که زلزله به بزرگای زلزله ۲۱ آبان ماه ازگله رخ دهد، علاوه بر اثرات زلزله شاهد فرونشست زمین و لغزش خواهیم بود.
مقیمی با تاکید بر این که باید زلزله ازگله را الگو قرار داد، یادآور شد: در زلزلههای مهم جابهجاییها زیاد است و وقتی بار ساخت و ساز بر آن وارد شود، مشخص است که چه اتفاقی رخ خواهد داد.
عضو انجمن مخاطرهشناسی با اشاره به زلزلههای رخ داده در هجدک،کرمان ادامه داد: در صورتی که زلزله مهم در تهران رخ دهد، باید بتوانیم پاسخ درستی به نیازهای زلزلهزدگان داشته باشیم، چرا که در این شرایط مردم به دنبال یافتن مکانهای امن و آرام هستند که با توجه به شرایط تهران بعید به نظر میرسد بتوانیم به سادگی پاسخگوی نیازهای مردم پس از زلزله باشیم.
این محقق حوزه زلزله با تاکید بر این که زلزلههای منطقه زاگرس به سمت زلزلههای بزرگ مقیاس حرکت کرده است، اظهار کرد: شاهد این امر، زلزله ۲۱ آبان ماه سال گذشته ازگله است که تا غرب مدیترانه شعاع لرزشهای آن منتشر شد.
مقیمی با تاکید بر ضرورت پایش لرزهخیزی تهران، خاطر نشان کرد: بعد از زلزله سال گذشته کرمانشاه، پنج هزار و ۵۰۰ پسلرزه بعد از یک سال به ثبت رسید که چنین وضعیتی تاکنون در زاگرس گزارش نشده بود.
او همچنین با تاکید بر این که تهران تنها تاثیرپذیر زلزلههای سایر مناطق نیست، خاطر نشان کرد: تهران دارای گسلهای متعددی است که با بزرگمقیاسشدن زلزلهها، این شهر میتواند تحت تاثیر قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران با انتقاد به ساخت و ساز غیر اصولی در شهر تهران، اضافه کرد:چنین ساخت و سازهایی موجب افزایش خسارت در مواقع زلزله خواهد شد.