همشهری آنلاین: رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: اطلاع‌رسانی اتحادیه یا فضای مجازی برای روشن شدن قیمت‌ها و شفاف شدن داد و ستدهاست نه خرید و فروش.

به گزارش تسنیم، ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: قیمت طلا از روز گذشته در این پایگاه اطلاع‌رسانی اتحادیه طلا و جواهر اعلام می‌شود و قصد داریم اطلاع‌رسانی لحظه‌ای شود تا مردم راحت‌تر بتوانند تصمیم‌گیری کنند و اطلاعات اولیه‌ای از قیمت طلا و سکه داشته باشند.

 او افزود: صنعت طلا و جواهر دارای پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی نبود که هدف از ایجاد این پایگاه اطلاع مردم از قیمت‌های روزانه و کاهش بار ترافیک است تا اصناف نیز برای اطلاع از پرونده‌های صنفی به این پایگاه ورود کنند و تعامل بهتری با بازار انجام شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره اشکالات سایت قبلی طلا و جواهر گفت: پایگاه قبلی منتسب و زیرمجموعه به اتحادیه نبود، ۵ سال پیش این پایگاه تهیه شد که قرار شده بود اطلاعات صنفی به مجموعه صنعت طلا و جواهر ارائه شود اما اطلاعات این پایگاه تبلیغاتی از یک شرکت بود که اکنون تعطیل شده است.

محمد ولی در ادامه گفت: پایگاه اطلاع‌رسانی اتحادیه فقط قیمت‌ها و اطلاعات صنفی را اعلام می‌کند و هیچ خرید و فروشی در این پایگاه انجام نخواهد شد.

او افزود: راهکارها و پیشنهاداتی داده شده تا از خرید و فروش طلا در فضای مجازی جلوگیری شود.

محمدولی در ادامه گفت: خرید و فروش در فضای مجازی و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی به نفع مردم و مجموعه اتحادیه طلا و جواهر نیست.

او افزود: از مسئولین تقاضا داریم فضاهای مجازی که خرید و فروش طلا را انجام می‌دهند ببندند، مردم نیز فعلا در فضای مجازی خرید و فروش طلا انجام ندهند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر در ادامه گفت: ارز و طلا در قیمت‌گذاری مکمل هم هستند و ما هم مستثنی از بقیه کشورها نیستیم و اگر بتوانیم به آرامش برسیم به قیمت جهانی برخواهیم گشت، مناسبت‌ها قیمت طلا را تعیین نمی‌کند بلکه قیمت طلا فقط متاثر از انس جهانی و ارز است.

او افزود: وضعیتی که در سال ۹۷ اتفاق افتاد در قیمت طلا تاثیرگذار بود اما برای اتحادیه طلا و جواهر و صنف طلا فقط گردش کاری و داد و ستد مهم است و به دنبال ثبات در بازار و خرید و فروش بر اساس قدرت خرید مردم است. بنابراین از مردم تقاضا می‌شود که در خرید طلا فقط به سمت خرید مصنوعات طلا حرکت کنند و فقط طلا را از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب خریداری کنند.

محمد کشتی‌آرای رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر هم گفت: اطلاع‌رسانی از طریق اتحادیه یا فضای مجازی برای روشن شدن قیمت‌ها و شفاف شدن داد و ستدهاست که فضای مجازی به کمک رسانه‌ها آمده است.

او گفت: نکته حائز اهمیت این است که بارها درباره خرید و فروش طلا در فضای مجاز هشدار داده‌ایم و این کار تخلف صنفی محسوب می‌شود. در فضای مجازی می‌توان تبلیغ کرد اما خرید و فروش به دلیل کنترل‌های تعیین عیار و قیمت مجاز نیست و نباید انجام شود.

اتحادیه بارها از رسانه‌ها و تریبون صدا و سیما اعلام کرده که خرید و فروش طلا در فضای مجازی مجاز نیست و برای هیچ شرکت و موسسه‌ای مجوز خرید و فروش در فضای مجازی و پایگاه اطلاع‌رسانی طلا و جواهر صادر نشده است.

او افزود: در خرید و فروش طلا داشتن فاکتور و سند خرید الزامی است بنابراین در فضای مجازی به دلیل نداشتن فاکتور طلا تبعات قانونی وجود دارد.

کشتی‌آرای در ادامه درباره سیر نزولی قیمت طلا گفت: آخرین قیمت سکه در روز پنج‌شنبه ۲۲ آذرماه ۳ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان بود که با کاهش  ۲۴۰ هزار تومانی در یک هفته ۵ و ۲ دهم درصد کاهش قیمت را نشان داد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به رقم ۳۱۷ هزار و ۴۰۰ تومان رسید که با کاهش ۳۱ هزار تومان در یک هفته، نشان دهنده ۸/۵ درصد کاهش قیمت بوده است اما اختلاف کاهش قیمتی سکه و گرم طلا بازهم حباب دارد که بانک مرکزی و مقامات انتظامی همچنان در جمع‌آوری واسطه‌ها همکاری دارند تا در قیمت طلا نیز به ثبات برسیم.

او درباره تاثیر شب یلدا بر قیمت طلا گفت: مناسبت‌ها در سال تاثیری در کاهش و افزایش قیمت طلا ندارد بلکه قیمت طلا متاثر از قیمت جهانی طلا و ارز است. قیمت طلا به بازارهای جهانی متصل است اما توزیع و عرضه سکه در اختیار بانک مرکزی است ممکن است در مقطعی به دلیل برابری عرضه و تقاضا تحت تاثیر قرار بگیرد.