به گزارش ایرنا، این تارنما افزود: طی چندین سال هکرها در شبکه ارتباطات دیپلماتیک اتحادیه اروپا نفوذ کرده و از هزاران نامه مکتوب نسخه برداری کرده اند.
در یکی از این مکاتبات، دیپلمات های اروپایی دیدار سال جاری بین رئیس جمهوری آمریکا و روسیه را در هلسینکی دیداری موفقیت آمیز (دست کم برای پوتین) توصیف کردند.
این مکاتبات شامل گزارش های فراوانی از دیپلمات های اروپایی در مورد اقدامات روسیه برای تضعیف اوکراین می شود. از جمله آنها، هشدار در مورد احتمال استقرار کلاهک های هسته ای توسط مسکو در جزیره کریمه است. اما مقامات آمریکایی اعلام کردند که مدرکی از وجود کلاهک های هسته ای در کریمه وجود ندارد.
حساب دیپلمات های اروپایی از ملاقات شخصی آنها با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین، بازگو کننده اظهارات رئیس جمهور چین است که اعلام کرده حتی اگر همه در جنگ تجاری متضرر شوند، تسلیم قلدری آمریکا نخواهند شد.
تکنیک های مورد استفاده این هکرها در طول بیش از سه سال، مانند شیوه هایی است که مدت زیادی توسط یک واحد زبده در ارتش آزادیبخش خلق چین استفاده می شد. طبق گزارش شرکت «اریا وان» که از این تخلف پرده برداشت، این پیام رسان ها از محلی در شبکه امن کپی شده و در یک تارنمای اینترنتی به صورت علنی قرار گرفتند؛ تارنمایی که هکرها در راستای اقدام شان آن را ایجاد کرده بودند.
دیپلمات های اروپایی در مکالمات خود با مقامات آمریکایی بعد از اجلاس هلسینکی در ماه ژوئیه، به تشریح تلاش های کاخ سفید برای کنترل صدمات (پس از عدم استفاده ترامپ از متن تنظیم شده در یک کنفرانس خبری مشترک با پوتین) پرداختند.
به نظر می رسد ترامپ موافقت کرده که به روس ها اجازه بازجویی از دیپلمات های سابق آمریکایی در ازای بازجویی آمریکا از روس ها را بدهد که توسط رابرت مولر بازپرس ویژه متهم شناخته شده اند. طبق یک سند از تبادل نظرهای شخصی آنها در ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر)، مقامات کاخ سفید به اروپایی ها تضمین دادند که توافق ترامپ مانع از بازجویی آمریکایی ها می شود.
این نامه های غیر رسمی شامل نامه نگاری به رهبران عربستان، رژیم صهیونیستی و دیگر کشورها می شود که در سراسر اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شده اند.
کارولین ویچینی معاون سرپرست اتحادیه اروپا در واشنگتن در یکی از این نامه ها پیشنهاد می کند که دیپلمات های ۲۸ عضو اتحادیه اروپا، حتی در حالیکه در حوزه هایی مانند مسائل آب و هوایی و تجارت اختلافاتی با ترامپ دارند، واشنگتن را به عنوان مهمترین شریک خود بدانند.
دبیرخانه اتحادیه اروپا دربیانیه ای اعلام کرد که از ادعای افشای اطلاعات حساس آگاه است و فعالانه در مورد این موضوع تحقیق می کند.
به گفته مقامات اروپایی، ارتباطات محرمانه تر در سیستم جداگانه ای نگهداری می شوندکه اخیرا به روزرسانی وتعویض شده اند. همچنین مکاتباتی که بر روی تصمیمات قدرت های جهانی بر روی توافق سال ۲۰۱۵ ایران متمرکز بود، در یک سیستم کاملا متفاوت و بدون اتصال به اینترنت قرار گرفته است.
محققان اریا وان معتقدند که هکرها برای 'نیروی پشتیبانی راهبردی ارتش آزادیبخش خلق چین' کار می کردند. این نیرو بخشی از یک سازمان است که از آژانس اطلاعاتی چین شکل گرفت و زمانی با نام ۳PLA فعالیت داشت.
بلیک دارچ یکی از کارشناسان اریا وان می گوید شکی وجود ندارد که این کمپین وابسته به دولت چین است.
در میان این مکاتبات اجازه سرمایه گذاری در بخش صادرات به ایران وجود دارد. همچنین جزئیاتی از تلاش ها در سال ۲۰۱۸ برای ادامه توافقنامه های اقتصادی نیز مشاهده می شود که احتمالا برای پایبندی تهران به شرایط توافق هسته ای ۲۰۱۵ شکل گرفته است.