انتشار خبر آغاز خروج نیروهای آمریکا از سوریه در روز چهارشنبه واکنشهای بسیاری به همراه داشت.
به گزارش یورونیوز نخستین منتقدان این تصمیم دونالد ترامپ اعضای حزب جمهوریخواه ایالات متحده بودند که معتقدند بیرون رفتن ایالات متحده از خاک سوریه به تقویت نقش ایران و روسیه در این کشور خواهد انجامید؛ کشورهایی که هر دو حامی دولت بشار اسد هستند.
لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه اعلام کرد خروج از سوریه «پیامدهایی ویرانگر» خواهد داشت.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری این کشور در توییتی نوشت: «ما داعش را در سوریه شکست دادیم کاری که تنها دلیل من برای باقی ماندن (نیروهای آمریکایی) در این کشور بود.»
وزیر دفاع بریتانیا اعلام کرد به شدت با این سخن دونالد ترامپ مخالف است.
کاخ سفید گفته است نظامیان آمریکایی مستقر در سوریه بین ۶۰ تا ۱۰۰ روز آینده این کشور را ترک خواهند کرد. گرچه هنوز معلوم نیست تمامی ۲۰۰۰ تن نظامی آمریکایی تا چه زمان و به چه شکل از سوریه خارج خواهند شد.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز اعلام کرد کشورش تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه را بررسی کرده و در راستای تأمین امنیت خود اقدام خواهد کرد.
این در حالی است که خبرگزاری دولتی روسیه به نقل از وزیر خارجه این کشور گفت خروج نظامیان آمریکایی از سوریه چشماندازی را برای حل سیاسی بحران این کشور ایجاد کرده است.
خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در حالی رسید که دولت ترکیه اعلام کرد عملیات نظامی تازه ای در سوریه انجام خواهد داد.
بسیاری از سربازان آمریکایی که در سوریه باقی ماندهاند عضو نیروهای عملیات ویژه هستند که با شبه نظامیان کرد و عرب موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه همکاری نزدیک دارند.
مشارکت این نیروها در چند سال گذشته به شکست نیروهای دولت اسلامی انجامیده و همچنین خشم ترکیه را نیز برانگیخته است.
ترکیه که عضو ناتو است کردهای عضو یگانهای مدافع خلق در سوریه را امتداد شبیه نظامیان کرد جداییطلب در خاک خود میداند.