به گزارش فارس، رشد قیمت مسکن که از اواخر روزهای تابستان ۹۶ آغاز شد و در زمستان و سپس در اردیبهشت و خرداد ماه امسال به اوج خود رسید باعث شد تا بازار مسکن در یک رکود تورمی شدیدی فرو برود بطوریکه آمار دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گزارش خود از تحولات مسکن شهر تهران نشان داد که تعداد معاملات مسکن ۶۱ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است.
بنا به گفته کارشناسان مسکن، رشد قیمت مسکن در یک سال گذشته موجب کاهش بیش از پیش قدرت خرید مسکن شده است.
در گزارش دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی آمده است که در آذر ماه امسال، تعداد معاملات واحدهای مسکونی آپارتمانی شهر تهران به ۶ هزار و ۹۵۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل یک درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۱.۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
طبق اطلاعات اعلام شده از سوی این نهاد رسمی در این ماه منطقه پنج با ۸۷۹ فقره (سهم ۱۴.۹ درصدی) بیشترین تعداد معاملات و منطقه ۱۹ با ۴۷ فقره (سهم ۰.۸ درصدی) کمترین تعداد معاملات از این نوع را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین بیشترین کاهش تعداد معاملات در این ماه نسبت به آذر ماه سال قبل مربوط به منطقه ۲۱ به میزان ۷۲.۷ درصد کاهشی و کمترین کاهش تعداد معاملات مربوط به منطقه ۱۸ به میزان ۴۲.۶ درصد بوده است.
بر پایه این گزارش، واحدهای آپارتمانی مسکونی منطقه پنج با ۱۴.۹ درصد سهم خرید و فروش بازار بالاترین سهم کل معاملات را داشته است. واحدهای دارای عمر تا ۵ سال ساخت با ۳۸.۲ درصد و واحدهای با مساحت ۶۰ تا ۸۰ مترمربع با ۲۷.۷ درصد بالاترین سهم تعداد کل معاملات را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین گزارش تحولات مسکن در آذر ماه پایتخت دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن یادآور میشود در ۹ ماه گذشته سال ۱۳۹۷ برابر ۱۰۰ هزار و ۹۶۷ فقره معامله در پایتخت انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.