سید جلال ساداتیان در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به تحولات ونزوئلا گفت: من از شخص مادورو حمایت نمیکنم. روش سیاسی دولتداری وی در ادامه هوگو چاوز بود و نوعی سوسیالیسم از سوی آنها در ونزوئلا پیاده شد که جواب نداده و رضایت عامه مردم را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: نوع دولتداری مادورو موجب شده تا او به هر حال مخالفان زیادی داشته باشد، به گونهای که رئیس مجلس نمایندگان این کشور در تظاهراتی، خود را رئیسجمهور موقت معرفی کند و برخی از کشورها هم وی را به رسمیت بشناسند.
این کارشناس مسائل بینالملل با انتقاد از رفتار کشورهایی که خوآن گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت شناسایی کردهاند، تصریح کرد: اگر مردم در یک پروسه انقلابی یا در چهارچوبهای دموکراتیک و براساس صندوقهای رای دولتی را نمیخواهند و فرد دیگری را بر سر کار میآوردند، آنگاه دولتها حق شناسایی یا عدم شناسایی آن دولت داشتند اما در شرایطی که هیچ چیز مشخص نیست و فردی در یک تظاهرات خود را رئیسجمهور اعلام میکند و کشورها به شناسایی وی بپردازند، خلاف منشور سازمان ملل و قواعد بینالمللی است.
ساداتیان افزود: اگر این عمل در ونزوئلا مجاز است پس چرا کشورهای غربی دولت منتخب انصارالله در یمن را شناسایی نکردند؟ آنجا هم مردم علیه عبدالربه منصور هادی تظاهرات کردند و وی را از کشور بیرون کرده و دولت انتخابی را تشکیل دادند. این مسئله نشان میدهد که غربیها در برخورد با اعتراضات برخوردهای دوگانه دارد.
وی درباره حمایت ایران از مادورو هم خاطرنشان کرد: به هر حال کشور ما روابط گرمی با ونزوئلا داشته و سرمایهگذاریهایی در این کشور انجام داده است. اکنون به نظر میرسد ایران بیشتر در رودربایستی با مادورو مواجه شده است.
این دیپلمات سابق کشورمان افزود: ایران سرمایهگذاریها و کمکهایی به ونزوئلا کرده و طبیعی است که نگران این سرمایهگذاریها و کمکها باشد و اینچنین موضعگیری کند.