طی این مدت افزایش ابر، رگبار باران، رعد و برق، وزش باد قابل ملاحظه به همراه تندباد لحظهای در استان مورد انتظار است که آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیلها را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به پیش بینی بارش در ارتفاعات به صورت برف بیان کرد: شمال خلیج فارس نیز طی این ایام مواج خواهد بود.
مدیر کل هواشناسی خوزستان ادامه داد: در روز جمعه احتمال تاثیر گرد و غبار رقیق عراقی بر مناطقی از غرب و جنوب غرب استان وجود خواهد داشت.
وی بیشترین حجم بارشها را روز شنبه در مناطق شمال، شمال شرقی و شرق استان در حوزه های آبریز کرخه، دز، کارون و مارون اعلام کرد و گفت: با توجه به حجم بارشها به ویژه در حوزه های آبریز سدهای استان خوزستان توصیه میشود نسبت به مدیریت خروجی سدهای استان در جهت کاهش خسارات احتمالی، تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
- آماده باش ستاد مدیریت بحران خوزستان
همچنین مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان با توصیه به شهروندان در حاشیه رودخانه ها و در مناطق در معرض خطر از آنها خواست از تردد غیر ضروری در مسیرهای کوهستانی و اسکان در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها و با توجه به اخطاریه های مکرر و افزایش آورد بالادست رودخانه های استان، افزایش حجم اکثر سدها در روزهای اخیر و در نتیجه افزایش دبی خروجی از سدهای خوددادری کنند.
کیامرث حاجی زاده با اعلام آماده باش به تمامی فرمانداری ها، اعضای شورای مدیریت بحران استان و ابلاغ اخطاریه به دستگاه های زیرمجموعه ستاد مدیریت بحران استان اعلام کرد: برقراری کشیک شبانه روزی و آمادهباش نمودن کلیه دستگاه های مرتبط با مراکز درمانی، خدماتی، عملیاتی، اورژانس ۱۱۵، و بیمارستانهای شهرستانها در این در دستور کار قرار گرفته است.
وی بر مسدود نمودن جاده های حادثه خیز استان در صورت نیاز با هماهنگی نیروهای نظامی، انتظامی و دستگاه های مرتبط شهرستان طبق ضوابط تاکید کرد و گفت: در طول این مدت به تمام تاسیسات و تجهیزات دفع آبهای سطحی و فاضلاب اعلام آمادباش شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان به افراد ساکن در مناطق با احتمال وقوع سیلاب، صاعقه، تندباد و ریزش برف برای رعایت نکات ایمنی مانند عدم تردد غیر ضروری در مواقع شرایط نامساعد جوی و عدم اسکان، تردد، توقف، برپایی کمپ، چادر و چرا و تعلیف احشام در حاشیه رودخانهها، مسیلها، سواحل دریا، بندهای خاکی، کانالها، دره ها و مناطق مرتفع و پرخطر هشدار داد.
به گزارش ایرنا در بارشهای پاییزی و زمستانی اخیر آبگرفتگی معابر موجب مشکلات فراوانی در شهرها استان شد.
همچنین در ۲ هفته اخیر، بارش شدید و افزایش خروجی سدها، به ویژه در حوزه دز و کرخه، ۶ شهرستان را در معرض سیلاب قرار داده و برخی روستاها را در دشت آزادگان و هویزه در محاصره سیلاب قرار داده است.
شکسته شدن سیل بند شهر رفیع، روستاهای آلبوعفری و مچریه در هویزه و دشت آزادگان، زمین های کشاورزی زیادی را به زیر آب برده است. افزایش خروجی سد کرخه نگرانی از وقوع سیلاب در پایین دست کرخه را بیشتر می کند.