سرهنگ حسین رمضانی در گفت وگو با ایسنا دراین باره گفت: طی دو هفته گذشته پلیس فتا به دو پرونده که عاملان آن قصد داشتند تا به شکل گسترده اقدام به کلاهبرداری از شهروندان کنند ورود کرد و خوشبختانه با اقدامات انجام شده که با همراهی وزارت ارتباطات صورت گرفت، جلوی خسارت به شهروندان گرفته است.
وی در توضیح این پروندهها گفت: مورد اول مربوط به عاملان ایجاد سایت جعلی اعلام نیازمندی یارانه نقدی به نشانی yaraneh.com بود، در این سایت با این عنوان که وابسته به سازمان هدفمندی یارانههاست، اطلاعات هویتی شهروندان نظیر کد ملی سرپرستان خانوار، تعداد اعضای خانوار، میزان درآمد و همچنین اطلاعات کارت بانکی؛ شماره کارت، شماره حساب، رمز دوم، تاریخ انقضا کارت و CCV2 دریافت میشد و طبیعی است که دریافت چنین اطلاعاتی با هدف برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان است.
رمضانی با اشاره به ورود پلیس فتا به این موضوع اظهار کرد: گردانندگان این سایت در ایام تعطیلات چند روز گذشته اقدام به راهاندازی آن کرده و تصور میکردند که در ایام تعطیلات کسی متوجه آنان نمیشود، در حالی که پلیس فتا وارد عمل شده و با همراهی وزارت ارتباطات با این سایت جعلی برخورد شد.
معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا ادامه داد: عاملان راهاندازی و ایجاد این سایت شناسایی شدهاند و پس از دستگیری جزئیات بیشتر از اقدامات آنان بیان خواهد شد.
وی دومین پرونده را مربوط به اوایل همین هفته اعلام کرد و گفت: پیامکی انبوه از یکی از سامانههای ارسال پیامک برای بسیاری از شهروندان ارسال و در آن ادعا شده بود که برای دریافت سهام عدالت و عیدی باید یکسری اطلاعات خود را در اختیار قرار دهند که خوشبختانه قبل از هرگونه اقدام و خسارت به شهروندان این سامانه نیز با همکاری وزارت ارتباطات و پلیس فتا مسدود شد.
رمضانی با بیان اینکه متأسفانه سودجویان در ایام تعطیل و مناسبتهای خاص اقدامات خود را افزایش میدهند، درباره اینکه شهروندان چطور میتوانند از گرفتار شدن در در دام چنین سایتها و سامانههایی پیشگیری کنند، گفت: اول لازم است شهروندان توجه داشته باشند که حتماً اخبار را از سایتهای رسمی سازمانها پیگیری کنند و اگر پیامکی به دست آنها رسید و موارد دیگر حتماً صحت آن را با مراجعه به سایت همان سازمان بررسی کنند، مثلاً در مورد یارانهها لازم است اخبار دقیق از سایت سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیری شود.
معاون پلیس فتا ناجا ادامه داد: مساله دیگر آدرس سایتهاست، شهروندان لازم است توجه داشته باشند که به طورکلی تمام سایتهایی رسمی و خدماتی در داخل کشور به دامنه IR ختم میشوند و سایتهایی با دامنه .COM و …، سایت نهادهایی مانند سازمان هدفمندی یارانهها و … نیست.
وی اضافه کرد: مهمتر از همه هم این است که هیچ نهاد رسمی از شهروندان تقاضای رمز دوم کارت، CCV2 و نظایر آن را نمیکند و اگر سامانهای چنین مشخصاتی را بخواهند قطعاً جعلی است و با هدف جرایم مالی ایجاد شده است.