هلند نیز از این تغییر سود برده اما پرتغال، اسپانیا و بلژیک زیان دیدهاند.
از رایج شدن یورو به عنوان ارز مشترک میان شماری از کشورهای اروپایی، همه کشورهای این حوزه به یک اندازه نصیب نبردهاند. بهویژه برای فرانسه و ایتالیا، دو کشور ساحلی دریای مدیترانه نتیجه چنین تغییری چندان رضایتبخش نبوده است.
روزنامه اتریشی "استاندارد" بر اساس نتایج یک بررسی مطالعاتی در مرکز سیاست اروپایی (CEP) مینویسد، درعوض، آلمان بیشترین بهره را از واحد پولی یورو برده است.
طبق این بررسی، از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ آلمان از به جریان افتادن یورو حدود ۱۹۰۰ میلیارد یورو سود برده و در عوض، ایتالیا و فرانسه بیشترین لطمات را در این مدت متحمل شدهاند.
در این بررسی که "۲۰ سال یورو: بازنده و برنده" نام دارد افت و خیزهای سرانه تولید ناخالص داخلی در آلمان، هلند، یونان، اسپانیا، بلژیک، پرتغال، فرانسه و ایتالیا، یعنی هشت کشور از کل ۱۹ کشور حوزه یورو مورد بررسی قرار گرفته است.
- هلند نیز سود برده است
بر اساس این بررسی، سود سرانه آلمان از برقراری پول مشترک حدود ۲۳هزار یورو بوده است. هلند نیز از این تغییر در مجموع ۳۴۶ میلیارد یورو بهره برده که سرانه آن بالغ بر حدود ۲۱هزار یورو میشود.
یونان در نخستین سالهای رایج شدن یورو به شدت سود برد، اما از سال ۲۰۱۱ به بعد متحمل ضرر شد. با این حال میتوان گفت، در مجموع در بازه زمانی یادشده بیلان بهرهوری این کشور بالغ بر بیش از دو میلیارد یورو یا ۱۹۰ یورو برای هر نفر میشود که باز هم مثبت است.
اما سایر کشورهای مورد بررسی از به جریان افتادن یورو لطمه دیدهاند. بیش از همه ایتالیا با ۴۳۰۰ میلیارد یورو یا ۷۴هزار یورو برای هر نفر ضرر دیده است. بعد از آن فرانسه با ۳۶۰۰ میلیارد یورو (۵۶هزار یورو برای هر نفر) متحمل خسران شده است.
در پرتغال، اسپانیا و بلژیک هم ورود یورو با ضرر همراه بوده است. ضرر پرتغال در این بازه زمانی بالغ بر ۴۲۴ میلیارد یورو یا ۴۱هزار برای هر شهروند بالای ۲۰ سال بوده است. اسپانیا و بلژیک به ترتیب ۲۲۴ و ۶۹ میلیارد یورو زیان دیدهاند.