همشهری آنلاین: رئیس جمهور با اشاره به این که در شرایط عادی و معمولی نیستیم بلکه در دوران جنگ اقتصادی و روانی به سر می‌بریم، گفت: عقب نشینی به معنای از دست دادن همه دستاوردهای تاریخی ملت ایران است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلیمن حسن روحانی در جمع مردم لاهیجان با بیان این که در شرایط حساسی قرار گرفتیم بیان کرد: ملت ایران در طول سال ۹۷ پیروزی‌های بزرگی به دست آورد دشمن می‌خواست امسال سال شکست ایران و پیروزی آنها باشد، اما ملت بزرگ ایران در مقابل دشمن ایستادگی کرد.

وی ادامه داد: از اردیبهشت فریاد تحریم آمریکا شروع شد، مرداد اولین مرحله تحریم‌ها اعمال شد، آبان ماه تحریم مرحله بعدی اجرا شد اما در تمامی این مراحل مردم ایستادگی کردند به لحاظ تورم شهریور و مهر ماه و تا حدی هم بهمن سخت‌ترین ماه‌های امسال بود اما ۲۲ بهمن روز شهامت ملت ایران و ایستادگی در برابر دشمنان بود. دشمن به آرزوی خود نرسید و بی تردید هم نمی‌رسد هرچند مشکلاتی برای مردم ما به وجود آورد.

روحانی با بیان این که دشمن سعی می‌کند ما را تحریک کند تا ما اولین نقض کننده معاهده خود باشیم گفت: اما آنها در این مسیر ناموفق بودند. در مرحله بعد تلاش کردند دنیا را همراه خود کنند اما هیچ یک از قدرتهای جهانی و متحدین آمریکا یعنی اروپا در برابر نقشه کاخ سفید سر فرود نیاورد بنابراین آمریکا ناچار شد به تنهایی از پیمان بین المللی که پیمان هفت کشور بود و سازمان ملل و شورای امنیت آن را تأیید کرده بود خارج شود. آن چه انجام گرفت ایستادگی در برابر سازمان ملل و جامعه جهانی و یک تخلف بود ولی آنها در این مرحله هم ناموفق بودند.

رئیس جمهور با بیان این که دشمن فکر می‌کرد با اعمال تحریم‌ها مقاومت مردم ایران را با شکست مواجه می‌کند بیان کرد: ملت در برابر آنها مقاومت کرد و توطئه آنها علیه ملت ما خنثی شد. آنها در مهر ماه جلسه شورای امنیت تشکیل دادند اما ۱۴ عضو این شورا در مقابل آمریکا ایستادند در اجلاس ورشو تلاش کردند جهان را علیه ایران تحریک کند اما آنجا هم شکست خوردند. دشمن در مقابل ملت ما موفقیتی به دست نیاورد اما برای ما مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: ما در شرایط عادی و معمولی نبوده بلکه در شرایط جنگ اقتصادی و روانی هستیم این باید باور همه ما باشد همه ملت می‌داند عقب نشینی به معنای از دست دادن همه دستاوردهای تاریخی ملت ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی است مردم باید بداند در یک نبرد هستیم. اختلاف ما با آمریکا هم در این است که آمریکا می‌گوید به ۴۰ سال پیش بازگردید اما ما می‌گویم به عقب برنمی گردیم و مسیر پیشرفت استقلال و آزادی و مردم سالاری را ادامه می‌دهیم.

روحانی ادامه داد: آمریکا می‌گوید ایران امروز به ایران سال ۵۶ و اوایل ۵۷ تبدیل شود و ما می‌گوییم مسیری که ملت ما از بهمن ۵۷ آغاز کردند یعنی مسیر آزادگی، استقلال و مردم سالاری را ادامه خواهیم داد. پس ما امروز با آمریکا در یک اختلاف نظری نیستیم که نه قابل مذاکره و نه قابل مصالحه باشد. ما باید دشمن را به عقب برانیم و به او بفهمانیم که ملت ایران راه عزت و سربلندی خود را ادامه خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه در میدان جنگ ما نیز به یک فرمانده نیاز داریم خاطر نشان کرد: من از اردیبهشت سال جاری خدمت مقام معظم رهبری هم در جلسه خصوصی و دو نفره و هم در جلسه‌ای با حضور مسئولین عالی رتبه گفتم شرایط امروز ما شرایط جنگ روانی  دشمن و جنگ اقتصادی است و در مرحله جنگ کشور به یک فرمانده نیاز دارد و همه مسؤولان مردم  و ارگان‌های مختلف در کنار هم باید با یک فرماندهی واحد کار خود را پیش ببرند. تا دشمن را وادار به شکست کنند.

رئیس جمهور گفت: پیشنهاد من این بود که خدمت مقام معظم رهبری گفتم خود جناب عالی به عنوان رهبر نظام و انقلاب فرماندهی این جنگ را عهده دار شوید و همه دولت قوا و مسؤولان در خدمت شما خواهیم بود. راه و مسیر را آن طور که شما هدایت می‌کنید ادامه می‌دهیم اما ایشان در جواب فرمودند که قبول دارم هم شرایط شرایط جنگ است وهم این شرایط نیاز به یک فرمانده دارد اما باید فرمانده این جنگ رئیس جمهوری باشد؛ این تاکید رهبری بود و ایشان بر آن مبنا دستور دادند که دو قوه دیگر با همه توان و در چارچوب مقررات در کنار دولت باشد.

روحانی با بیان اینکه حسن روحانی بدون نمایندگی ملت ایران یعنی هیچ و با نمایندگی ملت ایران یعنی قدرت ملت ایران تاکید کرد: من در آن جلسه آمادگی خودم را اعلام کردم و گفتم دولت و رئیس جمهوری به عنوان نماینده ملت ایران در این جنگ حضور خواهند داشت.

وی اظهار کرد: امروز روز ایستادگی یکپارچه ملت ایران در برابر دشمنانی است که فکر می‌کند می‌توانند این ملت بزرگ را به زانو در آورند. من با همان عهد و پیمان سالهای ۹۲ و ۹۶ اعلام می‌کنم که دولت به عنوان خدمتگذار مردم از شرایط جنگ اقتصادی و روانی نمی‌هراسد؛ چرا که ملتی یکپارچه را در کنار خود دارد و دولت با همه توان از ملت ایران حمایت خواهد کرد و برای حل مشکلات و دغدغه آنها از تمام توان خود استفاده خواهد نمود.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: درست است که امروز مشکلات معیشت داریم و این حرف به حق است اما در عین حال به عهدها و پیمانی که ما با مردم بسته‌ایم و آنچه به آنها وعده داده‌ایم پایبند هستیم و آنها را ادامه خواهیم داد ما از آغاز دولت یازدهم به مردم وعده دادیم که در کشاورزی به سمت خودکفایی حرکت می‌کنیم و امروز سه سال است که در این مسیر در گندم خودکفا هستیم و این دستاورد به برکت خداوند و دسترنج کشاورزان حاصل شده است همچنین در بسیاری از کالاهای دیگر در مسیر و مرز خودکفایی هستیم.

روحانی افزود: ما به مردم وعده د دادیم که در طول دوران دولت یازدهم و دوازدهم کشور را در مصرف انرژی به سمت خودکفایی می بریم در این زمینه در آغاز دولت ۶.۵ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۲.۵ میلیون لیتر بنزین روزانه به کشور وارد می‌شد اما حدود سه سال است در گازوئیل و نفت و گاز خودکفا شده‌ایم و حتی محصولات مربوطه را نیز صادر می‌کنیم همچنین امروز می گویم از مهر ماه سال جاری به طول کامل د ر زمینه بنزین خودکفا شده‌ایم و دیگر بنزین وارد کشور نکرده‌ایم. ما کشوری بودیم که در آغاز دولت ۲۵ میلیون متر مکعب گاز وارد می‌کردیم و در زمستان به گاز بیشتری نیاز داشتیم اما امروز در هیچ فصلی از سال نیاز به واردات نداریم. و صادرات خود را در این زمینه افزایش دادیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما در مسیر تحقق وعده‌های که به مردم داده ایم در حد توانمان عمل می‌کنیم گفت: در ۳۱ سفر استانی در طول دولت یازدهم حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان وعده پرداخت اعتبار برای انجام پروژه‌های عمرانی دادم و امروز نه تنها همه این اعتبارات پرداخت شده بلکه بیشتر از آن نیز پرداخت کرده ایم یعنی تا امروز ۴۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در این زمینه پرداخت شده است و بیش از آنچه که به مردم قول دادیم اعتبار پرداخت کرده ایم. البته برخی از طرح‌ها تکمیل شده و برخی هنوز ناقص است و باید تکمیل شود و طبق محاسبات سازمان برنامه و بودجه نیازمندیم تا مقداری دیگر کمک کنیم تا این طرح‌ها و پروژه ها به نتیجه برسد.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در جمع مردم لاهیجان به وعده دولت در زمینه اتصال چهار استان کشور به راه آهن سراسری اشاره کرد و گفت: من به مردم ایران قول دادم تا همه تلاشم را برای اتصال ۴ استان همدان، کرمانشاه، آذربایجان غربی  و گیلان به راه آهن سراسری به کار خواهم برد. در این زمینه دو استان در سال ۹۶ و دو استان در سال جاری به راه آهن سراسری متصل شد.

وی با بیان اینکه دولت خود را تا حد توان در برابر مردم مسئول می‌داند خاطر نشان کرد: امروز سوت قطار راه آهن سراسری کشور در شهر رشت به صدا در خواهد آمد.

روحانی با اشاره به اینکه راه آهن رشت ۱,۸۵۰ میلیارد تومان هزینه داشته که دولت یازدهم و دوازدهم ۱,۳۰۰ میلیارد تومان آن را تامین کرد، اظهار کرد: امروز کلنگ طرح راه آهن رشت به آستارا هم زده می‌شود. همچنین طرح اتصال راه آهن رشت به بندر انزلی و بندر کاسپین نیز دنبال می‌شود. من به سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه دستور می‌دهم که تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بگیرد.

وی همچنین با بیان اینکه روابط دوستانه با کشورهای همسایه موجب رونق تجارت در کل ایران می‌شود گفت: ما روابط خوبی با آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان داریم. دولت رابطه سازنده، موثر با همه کشورهایی که می‌خواهند با ایران رابطه داشته باشند را مد نظر دارد. آنهایی که با ما فاصله دارند، مقصر خودشان هستند. آنها از اول انقلاب مانع درست کردند. ما روابط دوستانه با کشورهای همسایه را دنبال می‌کنیم.

روحانی با اشاره به ضرورت اجرای طرح‌های محیط زیستی در استان گیلان خاطرنشان کرد: حل مشکلات تالاب‌های استان گیلان به ویژه تالاب انزلی برای ما اهمیت دارد. رودخانه‌های استان هم باید فرح بخش باشد. به همین منظور باید در زمینه فاضلاب تلاش بیشتری کنیم که در این سفر ۳۰۰ میلیارد تومان برای همین منظور در نظر گرفته‌ایم. ما باید تالاب انزلی را از شرایط فعلی خود نجات دهیم. آب‌های استان هم باید مهار شود تا گیلان دیگر به آب استان‌های دیگر نیاز نداشته باشد و خودکفا باشد.

وی تاکید کرد: در دولت یازدهم ۱۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی نوسازی شده است و من تا پایان دولت وعده می‌دهم حداقل ۱۸ هزار هکتار نوسازی شود که نوسازی این اراضی به افزایش محصولات کشاورزی استان کمک می‌کند.

روحانی با تاکید بر ضرورت استفاده از نیروهای جوان در بخش مدیریتی که در پیام اخیر رهبری هم بدان اشاره شده است، گفت: در ماه‌های اخیر ۱۰ مدیر خانم جوان در این استان مشغول به کار شدند.

روحانی در پایان بیان کرد: در سفر استانی قبلی قول دادم که ۷۹۶ میلیارد تومان برای ۳۶ پروژه پرداخت شود که تا امروز ۱,۲۴۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. یعنی ما به لحاظ اعتباری بالاتر از وعده خود عمل کرده‌ایم. در دولت یازدهم ۲,۲۹۶ میلیارد تومان برای بودجه عمرانی استان هزینه کرده‌ایم. در این سفر ۶۶ طرح و پروژه به ارزش ۱,۹۱۳ میلیارد تومان برای استان گیلان مد نظر قرار دادیم و حدود ۴,۰۰۰ میلیارد تومان پروژه در این سفر یا افتتاح می‌شود یا عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.