به گزارش یورونیوز، دونالد توسک، رئیس شورای اروپا، با اعلام حمایت کامل خود از «طرز تفکر» امانوئل مکرون گفت: «نخستین آزادی ابتدایی ما آزادی دموکراتیک است به معنای انتخاب حکومتهایمان. جایی که قدرتهای خارجی میخواهند بر آرای ما تاثیر بگذارند.»
رئیسجمهور فرانسه در مقاله دوشنبه ۴ مارس خود که در نشریات ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا منتشر شده بود پیشنهاد داده بود آژانسهایی اروپایی ایجاد شوند تا از انتخابات و دموکراسی در برابر دخالتهای خارجی محافظت کنند.
مینا آندریوا، سخنگوی کمیسیون اروپا، در بیانیهای با اشاره به اینکه بسیاری از ایدههای ذکر شده اجرایی شدهاند یا در دست اجرا هستند گفت: «فرانسه و کمیسیون اروپا درباره طرح رنسانس اروپایی هم راستا هستند. ما هر دو در یک جبهه میجنگیم.»
کاتارینا بارلی، وزیر دادگستری آلمان، نیز روز سه شنبه در حساب توییتر خود از «طرح رنسانس اروپایی» رئیسجمهور فرانسه تشکر کرد.
خانم بارلی که کاندیدای شاخص سوسیال دموکراتهای آلمان در انتخابات پارلمانی آتی اروپاست نوشت: «ما اروپاییها اکنون باید با یکدیگر متحد شویم و اروپایی قوی را با هم بسازیم.»
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، که از منتقدان جدی اتحادیه اروپا به شمار میرود از مقاله آقای مکرون استقبال کرد و آن را «نقطه عزیمتی» برای بحث درباره آینده اروپا خواند.
آقای اوربان به خبرگزاری رویترز گفت: «در جزئیات البته ما دیدگاههای مختلفی داریم اما بسیار مهم تر از این نظرات متفاوت، این سرآغاز میتواند نقطه عزیمت خوبی برای دیالوگ سازنده و جدی درباره آینده اروپا باشد.»
در داخل فرانسه مقاله آقای مکرون در کنار واکنشهای مثبت، با انتقادات صریحی از جانب اپوزسیون این کشور نیز مواجه شده است و برخی رسانههای فرانسه نیز سخنرانی آقای ماکرون را «نطقی بر سیاق نطقهای نیکلا سارکوزی» خواندهاند.
ژان پیر رافارن نخست وزیر سابق این کشور در زمان ریاستجمهوری ژاک شیراک در مصاحبه با نشریه فیگارو گفت: «از پروژه اروپایی امانوئل ماکرون بدون هیچ تردیدی پشتیبانی میکنم.»
در سوی مقابل اما فرانسوا بریس اورتوفو، وزیر کشور دولت نیکلا سارکوزی و نماینده فعلی در پارلمان اروپا، اظهارات آقای مکرون را مایه «تضعیف و انزوای فرانسه در اروپا» دانسته است.
اگزویه بلمی، سرلیست حزب جمهوریخواه در انتخابات پیش روی پارلمان اروپا، نیز در این باره گفت: «پشت سر حرفها اعمال قرار دارند. تصور حقیقی او از اروپا چیست؟»