به گزارش گاردین این اقدام پس از آن صورت میگیرد در کمتر از پنج ماه دومین سقوط مرگبار یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس گونه ۸ در اتیوپی رخ میدهد.
سقوط هواپیمای اتیوپی با ۱۵۷ مسافر
ابهام در امنیت هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس-۸
با تصمیم این کشورها مقامات هوایی آمریکا، شرکتهای هوایی آمریکا و شرکت سازنده آمریکایی بوئینگ که بر ایمن بودن این گونه هواپیما پای میفشارند، در انزوا قرار میگیرند.
درعینحال، فشار وارد بر شرکت بوئینگ و مقامات ناظر در سازمان هوایی فدرال آمریکا ممکن است شدت بیشتری بیابد، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در توئیتی ادعا کرد عملیات پروازی این هواپیماها «بیش از حد پیچیده» شده است و انجمن حرفهای مهمانداران پروازی آمریکا هم از شرکت هوایی آمریکن ایرلاینز خواستند ناوگان ۷۳۷ مکس خود را تا مشخص شدن نتیجه تحقیقات زمینگیر کند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری بریتانیا دراینباره اعلام کرد: «ازآنجاییکه ما اطلاعات کافی از ضبط کننده دادههای پرواز (جعبه سیاه) هواپیمای سقوط کرده در اختیار نداریم، بهعنوان یک اقدام احتیاطی پروازهای همه هواپیماهای مسافربری از این نوع مربوط به هر خط هوایی را که به فضای هوایی بریتانیا وارد یا از آن خارج میشوند یا از فراز آن میگذرند، متوقف میکنیم.»
اتحادیه خلبانان بریتانیا (بلپا) از این تصمیم استقبال و اعلام کرد:«ایمنی باید در اولویت قرار گیرد.» پنج هواپیمایی ۷۳۷ مکس که در بریتانیا ثبت شدهاند و عملیات پروازی انجام میدهند به شرکت تییوآی (TUI) تعلق دارند.
خطوط هوایی نروژ نیز همه ۱۸ هواپیمای ۷۳۷ مکس ۸ خود را که در سراسر اروپا ثبت شده بودند، زمینگیر کرده است. خطوط هوایی ترکیه هم دارای هواپیماهای ۷۳۷ مکس ۸ هستند و دو فروندشان که در مسیر بریتانیا در حال پرواز بودند، مجبور شدهاند در میانه سفر به استانبول بازگردند.
تییوآی که بزرگترین شرکت مسافرتی و گردشگری جهان است، میگوید استفاده از هواپیماهای ۷۳۷ مکس را در همه شش خط هواییاش متوقف میکند.
قبلاً استرالیا و سنگاپور به دنبال اندونزی و چین، عمان و کره جنوبی همه عملیات هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس را در داخل و خروج فرودگاههایشان معلق کرده بودند.
به گزارش منابع صنعت هوایی تقریباً ۴۰ رصد از ناوگان ۳۷۱ فروندی در حال خدمت جتهای بوئینگ ۷۳۷ مکس در حال حاضر زمینگیر شدهاند که بیشترین آنها ۹۷ جت مربوط به بزرگترین بازار جهان چین است.