رئیس کارگروه صیانت از حقوق ناشران در گفت وگو با ایرنا ضمن تایید خبر دستگیری متهم اصلی جریان نشر و توزیع کتاب به صورت غیرقانونی اظهارکرد: این فرد مدتها تحت تعقیب و متواری بود.
محمود آموزگار، کتاب قاچاق را کتابهایی عنوان کرد که فاقد مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و افزود: متهم کتابهای پرفروش ناشران را بدون مجوز چاپ کرده و به فروش میرساند و این اقدام در زمینه کتابهایی که خارج از کشور منتشر میشدند نیز صورت میگرفت.
رئیس کارگروه صیانت از حقوق ناشران گفت: این فرد به همراه خانواده فعالیت میکرد و در بسیاری از انبارهای کتابهای قاچاق کشف شده اخیر نیز آثار تخلفات وی مشهود بود.
آموزگار ضمن انتقاد از برخی رسانهها در مورد اشاره به نام متهم، گفت: این ادعا و اتهام در حال حاضر مطرح است و براساس آئین دادرسی کیفری تا مظنونی حکمش قطعی نباشد نمیتوان نام او را فاش کرد. وی افزود: متهم در حال حاضر در مظان اتهام است تا در مرجع رسیدگی مورد بررسی قرار گرفته و تایید شود.
اتحادیه ناشران استان تهران با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز پلیس امنیت قضایی از اسفند ماه سال گذشته، اقدام جدی در زمینه پیشگیری و پیگرد قاچاق کتاب را از طریق کارگروه صیانت از حقوق ناشران و مولفان آغاز کرد.
فعالان پیشگیری از شبکه توزیع قاچاق کتاب سرانجام در تاریخ ۲۸ بهمن ماه درب سولههای انبار کتاب قاچاق را به روی اهالی رسانه گشودند تا کشفیات چند ماهه کارگروه صیانت از حقوق ناشران و مولفان که با همکاری ادارهکل حراست وزارت ارشاد و اقدام پلیس امنیت و دستور قضایی انجام شده بود را رسانهایتر کند.
در این سوله که حدودا یک هزار و ۳۵۰ متر مربع وسعت داشت، حدود ۷۰۰ هزار جلد کتاب انبار شده بود که سعید میرجلالی دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان، ارزش مالی این کتابها را بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
این کتابها از اردیبهشت ۱۳۹۷ تا امروز جمعآوری شده بود و بین آنها کتابهای ناشران گوناگون در ردههای سنی مختلف و در همه انواع چاپ، از شومیز و گالینگور تا وزیری و جیبی دیده میشد این درحالی بود که قاچاق کتاب در سالهای گذشته در محدوده آثار ممنوعه و غیرقابل چاپ صورت میگرفت اما آثار تازه چاپ شده نیز در میان این کتابها دیده میشد.