محمد حسن طالبیان در گفتوگو با ایرنا افزود: در سال ۹۷، ۵۰ اثر تاریخی نیز تملک و نقش برجسته سرباز هخامنشی استرداد شد.
وی با اشاره به علاقه بخش خصوصی برای مرمت آثار تاریخی گفت: بخش خصوصی علاقمند سرمایه گذاری در این زمینه شده که اتفاق خوبی است.
وی با اعلام این که تنها در استان یزد ۴۰۰ پروژه در حال مرمت است، گفت: جوانان و دانشجویان علاقمند حضور در عرصه مرمت و احیا هستند و بسیاری از پروژه های مرمت شده تاکنون افتتاح و برخی دیگر سال آینده به روی مردم باز می شود.
طالبیان ثبت جهانی شدن یزد را در احیای بناهای تاریخی تاثیرگذار عنوان و اضافه کرد: با جریانی که در کشور به وجود آمده حفظ و صیانت از آثار تاریخی در مسیر خوبی قرار گرفته است.
- تهیه فهرست بها مرمت
وی یکی دیگر از تحولات در حوزه میراث فرهنگی را تهیه «فهرست بها مرمت» عنوان کرد و افزود: امیدواریم این فهرست بها تا پایان سال ۹۸ ابلاغ شود. طالبیان درباره فواید فهرست بها مرمت گفت: در این فهرست مشخصات بنای تاریخی و متولیان مرمت آن کامل مشخص و شفاف سازی میشود.
معاون میراث فرهنگی ایجاد پرونده الکترونیکی برای تمام مرمت و حفاظت آثار فرهنگی و تاریخی را یکی دیگر از برنامههای سال آینده است. وی برگزاری کارگاههای آموزشی نگهداری و مقاوم سازی موزهها را در مقابل حوادث طبیعی مانند زلزله با مشارکت کارشناسان بینالمللی؛ از جمله برنامههای سال ۹۷ سازمان میراث فرهنگی برشمرد.
- هر ۱۰ روز یک موزه
معاون میراث سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از رشد خوب تاسیس موزهها در کشور خبر داد و گفت: بر اساس آمار هر ۱۰ روز یک موزه در کشور با همکاری بخش خصوصی افتتاح میشود.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه آثار تاریخی ایران در هلند و اسپانیا و برعکس در سال ۹۷ افزود: در موزه ملی نیز نمایشگاه دستاوردهای ۴۰ ساله حوزه باستان شناسی در تعطیلات عید برگزار میشود.
طالبیان از مرمت ۱۶ هزار شیء در سال ۹۷ گفت: در این مدت ۵۰ اثر تاریخی نیز تملک و نقش برجسته سرباز هخامنشی استرداد شد.