به گزارش ایسنا، علیرضا رفیعی پور در مشهد اظهار کرد: طی روزهای گذشته، بروز سیل در استان های گلستان و مازندران خساراتی به حوزه دام و طیور زده است و سازمان دامپزشکی در حوزه بحران هایی نظیر سیل مسئولیتی دو چندان برای اقدامات بهداشتی خود دارد؛ از جمله اولویت ها، انجام واکسیناسیون دامها علیه شاربن یا سیاه زخم است و با توجه به شرایط جوی و امکان دسترسی به تلفات و خسارات همکاران دامپزشکی استانها اقدامات خود را انجام میدهند.
وی افزود: با گزارشهایی که از استان های گلستان و مازندران داشتیم، دام این استانها از اسفندماه عیله شاربن ایمن شده و این موضوع در موقعیت کنونی بسیار مهم و اثرگذار است.
رفیعی پور ادامه داد: فعلا تمام مناطقی که با همکاری مدیریت بحران استانها امکان ورود دامپزشکی بوده، ارزیابیها، سم پاشیها، ضدعفونی مناطق و دفن بهداشتی لاشهها انجام شده و مناطقی هم که امکان تردد همکاران وجود ندارد با هماهنگی سازمان مدیریت بحران به محض آغاز امکان تردد چه به صورت زمینی و یا هوایی همکاران ما برای اقدامات بهداشتی نظیر دفن بهداشتی لاشهها، انجام واکسیناسیون دام ها و نیز استفاده از داروهای ضدانگل و ضدعفونی مناطق به محل اعزام خواهند شد.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ تا ۱۲ تیم در استانهای گلستان و مازندران در حالت آماده باش هستند و به محلهای خسارت دیده اعزام شدهاند، گفت: با هماهنگی های انجام شده از سوی همکاران دامپزشکی استانها طیور بسیاری از مرغداری های در محاصره آب با هماهنگی مرغداران و کشتارگاه ها قبل از تلف شدن در اثر سیل به کشتارگاهها اعزام شده تا حداقل خسارات اقتصادی به وقوع بپیوندد و سرمایه طیور منطقه محافظت شود.
وی اضافه کرد: گروه های ما در منطقه حضور دارند و امکاناتی مانند واکسن، سم و دارو تا یک هفته موجود است و برای روزهای بعد نیز از تهران مواد لازم را ارسال خواهیم کرد تا اقدامات لازم انجام شود. از سوی دیگر با حضور تمام وقت نیروهای دامپزشکی سازمان و ادارات کل استانهای گلستان و مازندران در شرایط سخت کنونی بین مردم منطقه هستند و در صورت وقوع خسارت بلافاصله ارزیابی خسارت انجام وهیچ محدودیتی برای ارائه خدمات بهداشتی در مناطق سیلزده نداریم.
وی گفت: بر اساس گزارش های رسیده خسارت وارده در استان گلستان در حوزه دام، طیور و آبزیان ۶۸ میلیارد تومان برآورد شده که در این میان ۷۰۰ هزار مرغ گوشتی و ۲۰۰۰ راس دام سبک و ۱۷ راس دام سنگین نیز تلف شده است و همچنین در استان مازندران نیز ۷۶ هزار قطعه مرغ مادر، ۸۷ هزار قطعه مرغ گوشتی، ۸ هزار قطعه مرغ بومی، ۲۵ راس دام سنگین، ۵۴۰ راس دام سبک و ۲۰۰۰ کلنی زنبور عسل از بین رفته است.