به گزارش یورونیوز، او در نشست خبری در مقر پارلمان اروپا در جمع خبرنگاران خود را اینگونه معرفی کرد: «من گرتا تونبرگ کنشگر محیط زیست از سوئد هستم. دعوتنامهای برای حضور در اینجا دریافت کردم. موقعیت بسیاری خوبی است که پیام خودم را مطرح کنم و از جانب جوانانی صحبت کنم که دغدغههای مشترکی داریم. این دغدغههای مشترک درباره بحران آب و هوایی و وضعیت وخیم محیط زیست است.»
گرتا در پاسخ به سوالی درباره پیامش به جوانان اروپایی گفت: «به جوانان اروپایی که به مقابله با تغییرات آب و هوایی برخاستهاند میگویم شما باید کار خود را ادامه دهید چراکه در مسیر درستی هستید.»
تونبرگ مبتکر جنبش «جمعهها برای آینده» است که بر اساس آن، دانشآموزان اروپایی جمعهها با حضور در خیابان نسبت به تغییرات اقلیمی اعتراض و راهپیمایی میکنند.
این کنشگر محیط زیست حرکت دانش آموزان اروپایی را حرکتی تاریخ ساز عنوان کرد و گفت: «آنها باید به خود افتخار کنند. در حال حاضر هم راهپیماییای در شهر استراسبورگ در جریان است.»
یک خبرنگار از گرتا پرسید که جوانان غیر از تظاهرات چه اقدام دیگری میتوانند انجام دهند که او در پاسخ گفت: «میتوانند به افراد صاحب قدرت و افراد نسل قدیمی فشار وارد کنند چرا که اینها افرادی هستند که تاثیرگذاری بالایی دارند.» وی همچنین از جوانان خواست در این راستا برخی از عادتهای شخصی خود را نیز اصلاح کنند.
او در عین حال تصریح کرد که از سیاستمدارن اروپایی انتظار دارد که هم اکنون اقدام کنند چراکه زمان زیادی وجود ندارد.
این دختر ۱۶ ساله تاکید کرد که ضروری است در انتخابات پارلمان اروپا رای داد اما افزود: «من نمیتوانم در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کنم. اما مهم است کسانیکه میتوانند رای دهند اینکار را انجام دهند تا بتوانند از طرف افرادی مانند من سخن بگویند.»
- گرتا تونبرگ کیست؟
تونبرگ وقتی تنها ۱۵ سال داشت، اعتصابهای تک نفره خود را در اوت ۲۰۱۸ آغاز کرد. او به جلوی پارلمان سوئد میرفت. پلاکاردی در دست داشت که روی آن نوشته شده بود: «اعتصاب مدارس برای تغییرات آب و هوایی.»
موضوعی که باعث شد تا یکسال بعد صدها هزار دانشآموز اروپایی را با خود همراه کند. او همچنین در این حرکت از سیاستمداران خواست تا برای مقابله با تغییرات آب و هوایی اقدامات بیشتری انجام دهند.
مبتکر جنبش «جمعهها برای آینده» در ماههای اخیر باعث شد تا جوانان و نوجوانان دست از درس و مشق بکشند و تظاهرات کنند. در پی دعوت گرتا، ابتدا دانشآموزان دبیرستانهای بلژیک از نخستین روزهای آغازین سال جاری میلادی، در خیابانهای بروکسل، پایتخت این کشور تجمع کرده و تقریبا هر هفته به راهپیمایی خود ادامه دادند. جنبش «جوانان برای اقلیم» نیز در همین کشور پایهگذاری شد.
دانشآموزان در سوئد، فرانسه، برزیل، آلمان، بریتانیا، کره جنوبی، آمریکا، استرالیا، هند و بیش از صد کشور دیگر به شکل گسترده و فعال در این تظاهرات شرکت کردند.
گرتا پیش از آغاز این اعتصابها و راهپیماییها گفته بود: «چرا باید برای آیندهای آموزش ببینیم که شاید هیچگاه وجود نداشته باشد؟»
این دختر سوئدی در چند نوبت در تظاهرات شهرهای اروپایی با دانشآموزان همراه شده است.
یکی از بزرگترین راهپیماییها دانش آموزان در حمایت از محیط زیست در تاریخ ۱۵ مارس ۲۰۱۹ انجام شد که حضور یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این راهپیماییها در سراسر دنیا تخمین زده میشود.
- نامزدی جایزه صلح نوبل
اواخر اسفند گذشته اعلام شد که سه نفر از اعضای پارلمان سوئد این دختر نوجوان را به دلیل فعالیتهای گستردهاش، نامزد دریافت جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۹ کردهاند و نام او را به آکادمی نوبل ارسال کردهاند.
او در واکنش به این موضوع در توییتی نوشت: «به این نامزدی افتخار میکنم و بسیار ممنونم.»
گرتا بعد از اینکه به چهره معروفی در رسانههای دنیا تبدیل شد، سفرهای خود را نیز شروع کرد. یکی از نخستین سفرهای او به داووس سوئیس در ژانویه ۲۰۱۹ بود جایی که مقامات ارشد دولتها و تاثیرگذارترین افراد جهان برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد در آن جمع شده بودند.
او ماه قبل از آن در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در لهستان حضور داشت و سخنرانی کرد.
این نوجوان سوئدی معمولا قطار را برای سفرهای خود انتخاب میکند چراکه معتقد است آلودگی قطار نسبت به هواپیما کمتر است. از سوی دیگر گیاهخوار از نوع وگان هم نیز هست
مادر این دختر ۱۶ ساله خواننده است و پدرش بازیگر است. پدر بزرگ او هم در دنیای هنر هم بازیگری میکند و هم کارگردانی.