به گزارش یورونیوز، ریاست جمهوری افغانستان در یک خبرنامه در توضیح لغو این نشست اعلام کرد، حکومت قطر بهجای فهرست مشترک حکومت و جریانهای سیاسی، یک فهرست تازه تهیه کرد. بنابه گفته ارگ ریاست جمهوری، در این فهرست «شمولیت متوازن مردم افغانستان رعایت نشده بود و به معنای بی حرمتی به اراده ملی مردم افغانستان» بود.
در پی این ماجرا، گروهی از شخصیتهای سیاسی در نشست مشترک با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان، تصمیم گرفتند به قطر اعلام کنند، در نشست هیاتی حاضر میشوند که از سوی افغانستان گماشته شده باشند و نه از سوی قطر.
ریاست جمهوری افغانستان در خبرنامه خود همچنین آورده است: «از اینکه حکومت قطر نتوانست این تقاضای برحق ما را عملی کند، کنفرانس دوحه را لغو کرد.»
قرار بود ۲۵۰ تن از نمایندگان احزاب و جریانهای سیاسی و حکومت وحدت ملی از کابل برای شرکت در این نشست راهی دوحه شوند. طبق برنامه همچنین قرار بود نشست قطر از ۱۹ تا ۲۱ آوریل در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.
دولت افغانستان چند روز پیش فهرست شرکت کنندگان در نشست قطر شامل ۲۵۰ نفر را اعلام کرد. طالبان به این فهرست انتقاد کرد و گفت: نشست دوحه، محفل عروسی یا یک مهمانی در تالارهای کابل نیست.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده در مذاکرات صلح با طالبان در واکنش به لغو این نشست در توییتر خود نوشت که از تعویق نشست بینالافغانی دوحه ناامید شده است.
وی همچنین در این توئیت، با اعلام اینکه با همه گروههای در ارتباط است، افزود: «گفتوگو تنها کلید یک نقشه راه سیاسی و صلح پایدار است و هیچ جایگزینی وجود ندارد.» خلیلزاد از طرفین خواست روی فهرست هیاتی که از همه مردم افغانستان نمایندگی کند، به توافق برسند. وی همچنین اعلام آمادگی کرد که اگر نیاز به کمکی در این زمینه باشد، حاضر به همکاری است.