وی در این نشست درخصوص مسائل محوری مانند فضای مجازی و فناوریهای محوری صحبت کرد و سمت و سوی سازندگی یک کشور نیرومند سایبری و توسعه اینترنت و اطلاعاتگستری را مشخص کرد.
به دنبال اجرای «اینترنت+»، سهم اقتصاد آنلاین از ارزش تولید ناخالص داخلی چین پی در پی ارتقاء یافته است. شی جین پینگ در آن نشست گفت که چین باید زیرساختهای فناوری اطلاعات خود را تقویت بخشد، و با پیشبرد روند توسعه اینترنت در کنار اقتصاد واقعی و استفاده از فناوری اطلاعات به انتقال فناوری، سرمایه، استعداد و کالا کمک کند و در تغییر شیوه پیشرفت اقتصادی و تدوین ساختار اقتصاد تأثیر مثبت ایجاد نماید.
- بازتاب نظرات مردم در اینترنت
تاکنون تعداد کاربران اینترنت در چین به ۸۲۹ میلیون نفر رسیده است که بخش بزرگی از آنان کاربران عادی هستند و به همین خاطر روابط دولت و عامه مردم در فضای مجازی، یکی از مسائل پیش روی نسل جدید رهبران چین است.
شی جین پینگ در آن نشست گفت پس از افزایش یافتن تعداد کاربران اینترنت و فضای مجازی در چین، نظرات آنان نیز به اینترنت راه یافته است. وی از مقامهای سطوح مختلف کشور خواست که همواره با فضای مجازی در ارتباط باشند و فعالانه به مسائل مورد توجه مردم پاسخ بدهند. او گفت که باید در عین نظارت بر فضای مجازی، نسبت به انتقاداتی که به صورت آرام و صریح از حزب، دولت و یا مقامات میشود باید با حسن نیت استقبال شود و علاوه بررسی جدی این نظرات از آن استفاده کرد.
- فناوری کلیدی بزرگترین ضعف چین
بیشترین فاصله چین به عنوان دومین جامعه اقتصادی بزرگ نسبت به کشورهای پیشرفته در زمینه فناوریهای محوری است. شی جینپینگ به طور ویژه گفت بزرگترین شرکتهای اینترنتی اگر از نظرفناوریهای محوری تا حد زیادی به کشورهای دیگر وابسته باشند، زنجیره تأمین آن در دست دیگران قرار میگیرد. مؤسسهداران، دانشمندان و کارشناسان چینی باید با تمام توان تلاش کنند که هر چه زودتر در زمینه فناوریهای کلیدی پیشرفت کنند.
رهبر چین در عین حال موسسات اینترنتی و مخابراتی را به راه یافتن به جهان و تعمیق تبادلات و همکاریهای بینالمللی تشویق کرد، همچنین از ورود آن دسته از موسسات اینترنتی خارجی که قوانین و مقررات قانونی چین را رعایت کنند، به بازارهای کشور استقبال کرد.
- پاسداری دقیق از امنیت فضای مجازی
زیرساختهای اطلاعاتی کلیدی مانند صنایع مالی، برق و مخابرات، مراکز عصبی توسعه اقتصادی و اجتماعی و محور امنیت فضای مجازی هستند، اگر این زیرساختها مورد هجوم قرار گیرند میزان آسیبهای ناشی از آن بسیار زیاد خواهد بود.
شی جینپینگ تأکید کرد چین باید هر چه سریعتر نظام تامین امنیت زیرساختهای اطلاعاتی خود را توسعه دهد و با انجام مطالعه و پژوهشهای دقیق از امنیت کلیدیترین زیرساختهای اطلاعاتی کشور به خوبی دفاع کند. حفاظت از امنیت فضای مجازی باید بیوقفه و به صورت دقیق انجام شود.
- تاکید بر مسئولیت پذیری مؤسسات اینترنتی چین
شی جین پینگ در این نشست با اشاره به رقابت شدید در بازار اینترنت چین تأکید کرد باید یک نظام استاندارد در بازار ایجاد شود و با تسریع روند وضع قوانین فضای مجازی، مراحل نظارت قانونی بر این فضا تکمیل گردد. مؤسسات بزرگ باید مسئولیت اجتماعی و اخلاقی بیشتری را برعهده گیرند. پایگاههای اینترنتی نباید فقط به دنبال افزایش تعداد بازدیدکنندگان خود باشند و فروشگاههای اینترنتی نیز نباید اجازه فروش کالاهای تقلبی از طریق پایگاه خود را بدهند. رسانههای اجتماعی نباید به جایی برای شایعهپراکنی تبدیل شود. موتورهای جستجو نمیتوانند تنها میزان سوددهی را به عنوان معیار رتبهبندی خود قرار دهند. مؤسسات اینترنتی باید در خدمت رفاه و آسایش جامعه باشند.
- اقدامات انجام شده پس از سخنرانی سه سال پیش شی جینپینگ
پس از انتشار سخنان شی جینپینگ در ۳۰ فروردین سال ۱۳۹۵ (۱۹ آوریل ۲۰۱۶)، در طول سه سال گذشته مجموعهای از اقدامهای راهبری در راستای کمک به توسعه فضای مجازی و کسب و کارهای آنلاین در چین انجام شده است از آن جمله میتوان به مشخص شدن برنامه راهبردی توسعه اطلاعات گستری کشور و برنامه توسعه ده ساله فضای مجازی، تصویب و الحاق قانون امنیت فضای مجازی به قانون اساسی چین، تصویب قانون حفاظت از حریم خصوصی شامل اطلاعات، دادهها و اموال مجازی افراد در چین و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد که نشان میدهد که چین در مسیر تبدیل شدن به یک کشور قوی اینترنتی گامهایی استوار برداشته است.