علی ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره مشکلات بعد از سیلابهای اخیر کشور و اینکه گفته میشود باتوجه به اینکه باغات و مزارع آسیب دیدهاند احتمال افزایش قیمت میوه وجود دارد، گفت: سیلاب در جنوب کشور و خوزستان عمده خسارتهایی را که به محصولات کشاورزی زده در محصول گندم است.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی ادامه داد: در شمال کشور هم باغات و مزارع دچار خسارت شده است. برنج در گیلان و مازنداران به دلیل این که در فصل برداشت قرار داشته خسارات چندانی را ندیده است.
وی با بیان این که بیشترین حجم خسارات به ابنیه و تاسیسات کشور بوده است به همین دلیل عدد بالایی را برای آن گفته میشود، گفت: سیل در برخی از نقاط در مسیل حرکت کرده است بنابراین مزارع در حد وسیع آسیب ندیدهاند که بگوییم تبعات آن گران شدن میوه است.
نماینده مردم شازند ادامه داد: تصورم این نیست که سیل باعث کاهش محسوس محصولات کشاورزی و افزایش قیمت آن باشد.
وی خاطرنشان کرد: برآوردها نشان میدهد شاید بین یک میلیون تا یک میلیون و دویست هزار تن کاهش گندم داشته باشیم اما بر اثر بارندگیهای اخیر، این میزان با کاشت دیمی جبران میشود.
ابراهیمی افزود: برای برنج هم همین اتفاق خواهد افتاد تنها باغات کیوی و برخی از محصولات تحت تاثیر قرار گرفتهاند که میزانشان در آن حد نیست که بگوییم باعث افزایش قیمت میشود.
وی در خصوص هجوم ملخ به برخی از استانهای کشور اظهار داشت: پدیده سیلاب چه در شمال و چه در جنوب بعد از فروکش کردن، یکسری مشکلات مانند حضور آفات را در بر دارد در گذشته هم نسبت به این موضوع تذکراتی گفته شد و مطرح کردیم که باید مراقبتهایی صورت گیرد.
نماینده مردم شازند خاطرنشان کرد: هجوم ملخها به دلیل سیل نیست؛ از کشورهای جنوبی آمدهاند و باید مهار شوند زیرا رطوبت و شرایط مساعد باعث تکثیر آنان میشود و آسیبهای زیادی را به بار میآورد.
وی ادامه داد: از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست درخواست کردهایم هرچه سریعتر به موضوع ورود کرده و هرچه سریعتر مشکل را بر طرف کنند.