به گزارش ایسنا، رامین عزتی درباره منابعی که سبب آلودگی هوا در خانهها میشوند، توضیح داد: یکی از مواردی که آلودگی هوا در خانهها را به دنبال دارد، لمینت است. برای تولید آنها از موادی استفاده میشود که یک نوع آلاینده شیمیایی به نام «PAH» از خود متصاعد میکنند همچنین این آلاینده برای انسان سرطانزاست و سبب ابتلاء به بیماریهای ریوی میشود.
وی با اشاره به این که در معماریهای جدید، آشپزخانهها جدا از بقیه فضای خانه نیست، تصریح کرد: غذایی که در آشپزخانهها پخته میشود تمام اکسیژن اتاق را جذب میکند. اجاق گاز نیز منبع تولید مونوکسیدکربن است و این آلاینده به دلیل متصل بودن آشپزخانهها به سایر فضای خانه وارد اتاقها میشود بنابر این بهتر است هنگام پخت و پز پنجره آشپزخانه کمی باز باشد.
این کارشناس آلودگی هوا با بیان این که خانههای هوشمند آلودگی هوای زیادی درون خود دارند، گفت: در این نوع از خانهها اشعههای الکترومغناطیسی ساطع میشود که بهطور مستقیم روی سیستم عصبی انسان تأثیر منفی میگذارد. برای مثال در خانههای هوشمند چراغها، گازها، فنها و حتی آب با یک دکمه و به روش الکترو مغناطیسی خاموش و روشن یا باز و بسته میشوند.
عزتی با اشاره به این که مبلمان، میز تحریر و کتابخانه نیز به دلیل استفاده از رنگهای شیمیایی هوای داخل خانه را نامساعد میکنند، گفت: مدت زمان طولانی باید بگذرد تا الکل روی چوبها از آنها دور شود و طی این فاصله افراد داخل خانه هوای آن را استنشاق میکنند.
این عضو هیأت علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: اگر تجهیزات گرمایشی داخل خانهها بهصورت سنتی باشد و به روش صحیحی بسوزد آلودگی حداقلی دارد ولی امروزه داخل منازل از شوفاژهای روغنی برقی استفاده میشود که خطرناک هستند چرا که یونهای موجود در اتمسفر اتاق را تفکیک و تخریب میکنند. هر چه یونهای منفی در اتمسفر بیشتر باشد هوا بهتر است اما شوفاژهای روغنی برقی، یونهای منفی را تخریب میکنند.
به گفته عزتی فنکوئلها بزرگترین منبع تولید باکتری در خانهها هستند و بهتر است که برای روشن کردن آنها ابتدا برای چند دقیقه پنجرههای خانه را باز بگذاریم.
این کارشناس آلودگی هوا در پایان با اشاره به این که برای کاهش تولید آلودگی هوا در خانهها ضمن رعایت این نکتهها میتوان از دستگاههای تصفیه هوا استفاده کرد، گفت: فیلترهای کاغذی پس از مدتی به دلیل پر شدن، خود به یک منبع تولید آلودگی تبدیل میشوند بنابر این باید از فیلترهای آبی که آلودگی ثانویه ندارند، استفاده کرد.