حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه هیات دولت با بیان اینکه امروز ۱۸ اردیبهشت ماه درست یک سال از خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام و از زیر پا گذاشتن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل میگذرد، اظهار کرد: امروز ما مصمم هستیم تا یک تصمیم ملی و راهبردی را به عرض ملت ایران برسانیم.
به گزارش ایسنا، او ادامه داد: اساس برجام یک تصمیم ملی و راهبردی بود و برجام نه یک تصمیم فردی، نه تصمیم جناحی و نه تصمیم دولتی بود، بلکه تصمیم ملی و تصمیم کل نظام بود.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مردم یک بار قبل از برجام و یک بار بعد از برجام پای صندوق رأی آمدند و این راه را تایید کردند، خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ مردم با رای خود از دولت خواستند که خلاقیت جدید را برای حل و فصل مسائل سیاسی و گشودن گرهها بکار گیرد که اسم آن را تدبیر و یا تعامل سازنده میگذاریم. بعد از ۴ سال و پس از اجرای برجام مردم پای صندوق آمدند و نه با ۱۸ میلیون بلکه ۲۴ میلیون رأی به اعتدال، تعامل سازنده و تدبیر رأی دادند.
روحانی ادامه داد: از آغاز توافق برجام دشمنان ایران با آن مخالف بودند. یعنی تندروهای آمریکا، صهیونیست و ارتجاع منطقه؛ همه آنهایی که ضد برجام بودند، ضد ایران بودند و هستند.
رئیسجمهور در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه انتقاد با ضد برجام بودن متفاوت است، اظهار کرد: هر کس میتواند راجع به هر موضوعی منتقد باشد و بیان نقد حق مردم است، اما دشمنی با برجام مخصوص صهیونیستها، ارتجاع و تندروهای آمریکا بود؛ برجام به نفع منطقه و کل جهان و به ضرر دشمنان ایران بود؛ بنابراین آنها همه توان خود را از سال ۹۳ تا به امروز بکار گرفتند تا این بنای شکوهمند را ویران کنند.
او خاطرنشان کرد: بعد از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا که مجموعه شرایط انتخابات مجموعه شرایط نامتعارف و غیرمعمول بود، با وجود این که همین جناح از مردم با شعار صلح، خروج سربازان از منطقه، کار کردن به نفع ملت آمریکا و حرکت در مسیر حقوق و قانون رأی گرفتند؛ اما متأسفانه به تعهدات خود عمل نکردند و گروه تندرویی که در داخل کاخ سفید امروز بسیاری از امور را در دست دارد، حتی اختیار کار را از شخص رئیس جمهور این کشور گرفته است.
رئیسجمهور تاکید کرد: از این شیوه دولت فعلی آمریکا نه تنها مردم منطقه، بلکه حتی دوستان آمریکا، اروپا، کانادا، مکزیک، پاسفیک و متحدان آمریکا و همه شرکت های تجاری و کارآفرینان جهان در رنج هستند. اما در عین حال صهیونیسم، ارتجاع و گروه تندروی داخلی آمریکا به ویژه ایپک فشار وارد کردند تا دولت آمریکا از برجام خارج شود.
روحانی با بیان اینکه دولت جدید آمریکا یک سال و خورده ای است که بعد از روی کار آمدنش صرفاً شعار خروج از برجام میداد، تصریح کرد: بعد از دی ماه سال ۹۶ آمریکاییها برای زیر پاگذاشتن تعهدات برجامی خود امیدوارتر شدند که این موضوع باید در جای خود مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
او گفت: آمریکاییها در پایان دی ۹۶ اعلام کردند که از برجام خارج میشوند و ۱۸ اردیبهشت سال ۹۷ از برجام خارج شدند به امید آن که به قول خودشان تابستانی آن چنانی و سپس ۱۳ آبانی به عنوان نقطه عطف و کریسمسی با حضور در ایران پیش بینی کردند بدون آن که جشن چهلمین سالگرد انقلابی در این کشور وجود داشته باشد.
روحانی با بیان اینکه آمریکاییها در تمامی مراحل دچار شکست شدند، خاطرنشان کرد: آمریکا ابتدا میخواست با خروج از برجام ایران را وادار کند که روز بعد از برجام خارج شود تا پرونده را به شورا ی امنیت ببرید و بار از دوش آمریکا برداشته و فشار بر ایران تشدید شود، اما تدبیر و هوشمندی نظام ایران بر این بود که در این دام نیفتاد و در زمین آمریکا بازی نکرد.
رئیسجمهور ادامه داد: وقتی دوستان ما و همچنین کشورهای اروپایی با تماس مستقیم با من به صورت تلفنی، حضوری یا ارسال پیام از جمهوری اسلامی ایران درخواست کردند که به آنها مهلتی بدهیم ما هم به درخواست آنها پاسخ مثبت دادیم.