به گزارش هلثدی نیوز این پژوهش نشان میدهد هرچه دوران شیردهی مادر طولانیتر باشد، خطر بیماری قلبی در او کاهش بیشتری پیدا میکند.
پژوهشگران در این بررسی سلامت قلب و عروق گروهی از زنان یائسه شده را همراه سابقه شیردهی از پستان به نوزادانشان را بررسی کردند.
این پژوهشگران پس از در نظر گرفتن عوامل دیگر مؤثر بر سلامت قلب مانند وزن، سن، میزان کلسترول و سیگار کشیدن، به این نتیجه رسیدند که زنانی که به نوزادانشان شیر دادهاند، بهطور عمدهای کمتر از در معرض بیماری قلبی و عوامل خطرساز برای بیماری قلبی هستند.
بر اساس نتایج این بررسی که در اجلاس سالانه جامعه متخصصان غدد داخلی اروپا در لیون فرانسه ارائه شد، بیشترین کاهش خطر بیماری قلبی در زنانی مشاهده شد که برای مدت طولانیتری به نوزادانشان شیر داده بودند.
ایرنه لامبرینوداکی، استاد دانشگاه آتن در یونان و سرپرست این بررسی گفت: «این یافتهها نشان میدهد که شیردهی به نوزادان خطر بیماری قلبی را در زنان کاهش میدهد. البته این بررسی فقط یک همراهی و نه رابطه سببی را ثابت میکند. در مرحله بعد ما میخواهیم عوامل زمینهساز این اثر محافظتی را بررسی کنیم. »
لامبرینوداکی افزود: «اگر بتوانیم رابطه سببی بین شیردهی از پستان و کاهش خطر بیماری قلبی را ثابت کنیم، یک دلیل دیگر بر سودمندی کوتاهمدت و درازمدت شیردهی از پستان برای مادران و نیز کودکانشان به دست میآید. »
پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که شیردهی به نوزاد خطر افسردگی پس از زایمان و خطر برخی از سرطانها را در زنان کاهش میدهد و میتواند به مادران کمک کند تا وزن سالم داشته باشند و قند خونشان را تنظیم کنند.
به گفته این پژوهشگران این سودمندیهای بهداشتی احتمالاً مربوط به میزانهای بالاتر هورمون پرولاکتین در بدن زنانی که به نوزادانشان شیر میدهند.
بررسیهای اخیر نشان میدهند که پرولاکتین خطر دیابت را که عامل خطرساز عمدهای برای بیماری قلبی و یک علت اصلی مرگ زنان در سراسر جهان است، کاهش میدهد.
این پژوهشگران اکنون در حال بررسی سازوکارهای مولکولی چگونگی تأثیر پرولاکتین بر قند خون هستند.