دست کم چهار شهروند فرانسوی که در جریان جنگ جهانی دوم با حکومت نازی آلمان تحت رهبری آدولف هیتلر همکاری میکردند، امروز همچنان از دولت آلمان حقوق دریافت میکنند.
به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند، شمار کلی شهروندان فرانسوی که این حقوق را از دولت آلمان دریافت میکنند به ۵۴ تن میرسد. هنوز معلوم نیست چند تن از این افراد واقعا در سیاهه افراد مستحق دریافت این «غرامت» هستند، اما ژان ایو لودریان، وزیر امورخارجه فرانسه با ارسال نامهای به برلین، برای واریز حقوق به ۴ تن از آنها که گفته میشود همدست رژیم نازی بودهاند از دولت آلمان توضیح خواسته است.
به نوشته روزنامه لوموند این ۴ نفر از اعضا شاخه نظامی حکومت آلمان نازی معروف به «وافن اساس»بودهاند.
انتشار این خبر در رسانههای فرانسه واکنشهای زیادی را برانگیخته است، زیرا افکار عمومی افرادی را که در زمان اشغال این کشور با آلمان نازی همکاری میکردند، خائن میدانند.
رادیو فرانسه روز چهارشنبه ۱۵ خرداد در تحلیلی اعلام کرد در میان این افراد کسانی هم هستند که در جنگ هیچ نقشی نداشتهاند، اما با جعل مدارک خود را آسیبدیده از جنگ معرفی کرده و تا امروز همچنان از دولت آلمان حقوق میگیرند.
-
«خائنان» فرانسوی چه کسانی هستند؟
نیکلاس مهیر لاندروت، سفیر آلمان در پاریس در گفتگویی در این زمینه تأکید کرده است که هیچ یک از شهروندان فرانسوی مشمول دریافت حقوق از آلمان از محکومان جنایت جنگی نیستند. وی گفته است که از این ۵۴ شهروند، ۲۷ تن در جنگ قطع عضو شده، ۲۱ نفر بیوه و ۶ نفر دیگر یتیم هستند. به گفته سفیر آلمان، میانگین دریافتی این افراد حدود ۳۵۰ یورو بیشتر نیست.
دولت آلمان با استدلال حفظ اطلاعات شخصی افراد، هویت این افراد را فاش نکرده است. با آن که اساس رسما جزء سازمانهای جنایتکار محسوب میشود، اما دولت آلمان گفته است که افراد دریافتکننده غرامت افسر اساس نبودهاند.
روزنامه لوموند مینویسد که بر پایه اطلاعات رسمی، چهار فرد مظنون به همکاری با نازیها در شمار همان ۲۷ نفر قطع عضوی هستند. یکی از این چهار نفر مسئول جمعآوری داوطلبان فرانسوی برای همکاری با دشمن بوده، نفر دوم یک آلمانی است که تابعیت فرانسوی گرفته، نفر سوم یک آلمانی دیگر با تابعیت فرانسوی است که در نبرد علیه روسها جنگیده و نفر چهارم نگهبان اردوگاه مرگ نازیها بوده است.
-
پیشینه
پیش از این وزارت کار آلمان اعلام کرده بود که تا ماه فوریه گذشته، ۲ هزار و ۳۳ نفر در آلمان و سایر کشورهای جهان تحت عنوان غرامت آسیب از جنگ، ماهانه مبلغی را دریافت کردهاند.
بر اساس قانونی که در سال ۱۹۵۰ در آلمان تصویب شده و «کمک به قربانیان جنگ» نام دارد، دولت برلین موظف است ماهانه پولی را که مبلغ آن گاه تا هزار و ۳۰۰ یورو میرسد به حساب این «آسیبدیدگان» بریزد. بر پایه همین قانون، افرادی که به جنایت جنگی محکوم شدهاند از این قانون مستثنا هستند.
در سال ۲۰۰۸ دولت فدرال آلمان به ایالتهای این کشور اجازه داد تا قانون پرداخت غرامت را حذف کنند، اما این قانون در عمل در هیچ یک از ایالتها برداشته نشد.
-
در کشورهای دیگر
حدود دو سوم از افرادی که از دولت آلمان غرامت جنگی میگیرند، یعنی ۱۵۳۲ نفر تبعه کشورهای اروپایی هستند.
از این تعداد ۹۵۹ نفر آلمانی، ۵۷۳ نفر لهستانی و ۵۴ نفر فرانسوی هستند. در بلژیک ۱۸ نفر تا امروز از آلمان غرامت جنگی دریافت میکردند اما روز پنجشنبه گذشته نمایندگان پارلمان این کشور با اکثریت آرا دولت را موظف کردند تا این رویه را متوقف کند.
۳۰ نفر از افراد مشمول این قانون آلمان از اتباع کشورهای آسیایی هستند که ملیت آنها اعلام نشده و باقی نیز تابعیت کشورهای قاره آمریکا و آفریقا را دارند.