به گزارش شهرنوشت، پیروز حناچی شهردار تهران عصر دوشنبه ۲۰ خرداد به خیابان شهید استاد نجاتاللهی رفت تا همراه علیاصغر مونسان، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و چند تن از اعضای شورایشهر در آیین بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی و پردهبرداری از تابلوی گذر صنایع دستی تهران حضور یابد.
او در ابتدای سخنان خود در این مراسم ضمن گرامیداشت «یاد همکار پیشکسوت» استاد نجاتاللهی، گفت: گرامی میداریم روز جهانی صنایع دستی را که شاید یکی از مزیتهای اصلی کشورمان به حساب میآید؛ مزیتی که شاید به اندازه شایسته برایش سرمایهگذاری نکردهایم. میراث فرهنگی پتانسیلی دارد که میتواند پشتوانه فرهنگی و اقتصادی بزرگی برای ما باشد.
حناچی گفت: اگر بپرسیم ثروت در یک شهر چه چیزی تلقی میشود، آیا پاسخ، ساختمانهای بلند، مالها و مجموعههای عظیمی است که همواره هزینههای نگهداری و سرویس آنها، زحمات بسیار به شهر تحمیل میکند؟ قطعا این موارد نمیتواند ثروتهای شهر تلقی شود. ثروت شهر مجموعه مولفههایی است که میتواند چرخ اقتصاد یک شهر را به گردش درآورد و کاری کند که مردم، آن شهر را بهعنوان مقصد گردشگری و سیاحت برگزینند.
شهردار تهران ادامه داد: اگر در دنیا درمورد اصفهان بپرسید، حتما آن را یک مقصد گردشگری میدانند و قطعا این امر بهخاطر ساختوسازهای آن نیست، بلکه بهخاطر انطباق شرایط میراث فرهنگی این شهر با زندگی روزانه مردم است. تهران هم روزگاری تنه به تنه اصفهان میزد.
حناچی تاکید کرد: در حقیقت ثروت در شهر مبتنی بر ارزشهای پنهان و پیدای آن شهر و جاذبههایی است که این ارزشها میتوانند بهعنوان یک مقصد به شهر بدهند.
او گفت: در منشورهای بینالمللی اشاره شده که میراث فرهنگی و گردشگری به همدیگر کمک میکنند. گردشگری به واسطه میراث، گردشگران را به مکانهای مختلف دعوت میکند و گردش این چرخه است که اقتصاد را توسعه میدهد. سال گذشته یونسکو اقتصاد مبتنی بر فرهنگ را بهعنوان شعار خود برگزید؛ شهرهای اصلی دنیا همین نگاه را موتور محرک اقتصادی خود قرار میدهند.
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: باید در شهر تمام مکانهایی را که پتانسیل توسعه فرهنگی دارند و از نگاه توسعه فرهنگی میتوانند تولید ثروت کنند، مورد رسیدگی قرار دهیم. چه بسیار خانههایی که به طور مثال در منطقه ۶ بود و به راحتی توسط خود مالکان تخریب میشد، اما موارد شبیه آن خانهها حالا در حال مرمت و مالکشان به دنبال تغییر کاربری آن ها هستند. ما نیز در چارچوب قانون از این نگاه حمایت میکنیم چرا که بدون شک چنین فضاهایی روح خشن شهرمان را تلطیف میکند؛ این همان مسیری است که برای توسعه کیفی تهران تعقیب میکنیم.
پیروز حناچی شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری هم بیش از پیش بر ارزشهای فرهنگی و تاریخی شهر تهران سرمایهگذاری کنیم تا تمام دنیا تهران را بهتر بشناسد. به امید روزی که این شهر را با ارزشهای پیدا و پنهان آن در دنیا بشناسند.
گفتنی است شهردار تهران به همراه رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمدجواد حقشناس و احمد مسجدجامعی اعضای شورایشهر و محمدرضا دهداریپور شهردار منطقه ۶ ضمن تقدیر از چند هنرمند پیشکسوت برگزیده صنایع دستی، از تابلوی گذر صنایع دستی تهران که بر دیوار حاشیه خیابان استاد نجاتاللهی نصب شده است، پردهبرداری کردند.