به گزارش ایسنا، با وجود آن همه برنامهریزی و حرف و حدیثی که پشت الواح هخامنشی بود، دوشنبه ۳۰ اردیبهشت محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی سازمان میراثفرهنگی و گردشگری - در نشست خبریاش با خبرنگاران اعلام کرد که «اوفک» تا کنون فقط مجوز ۱۷۸۰ لوح هخامنشی را داده تا به ایران مسترد شود. با این اعلام، علاوه بر اعتراض رسمی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، وکلای سازمان و وزارت امور خارجه نیز پیگیر علت صدور این مجوز با این تعداد اثر هستند.
اما اکنون ابراهیم شقاقی - مدیر کل حقوقی سازمان میراثفرهنگی و گردشگری - به ایسنا میگوید: بحث ما این بود که دانشگاه شیکاگو همه الواح را یکجا تحویل بدهد، اما آنها از همان ابتدا قصد داشتند الواح را قسمت به قسمت تحویل دهند، شاید برداشتها از صحبتهای معاون میراثفرهنگی اشتباه بوده است.
وی با تاکید براینکه نهایتا آنچه که اکنون اتفاق افتاده، این است که باید یک بخش از الواح را همراه با یکی از کارمندان شیکاگو بفرستند، بیان میکند: در حال هماهنگی مباحث مربوط به ویزا با وزارت امورخارجه هستیم تا این اتفاق رخ دهد، در نامهای به وزارت امور خارجه، اعلام کردیم که آن طرف (دانشگاه شیکاگو و فرد همراه با الواح) آماده است ویزا باید برای او فرستاده شود تا الواح به ایران بیاید، بنابراین زمانی که ویزا آماده و به مقصد فرستاده شود، بخش نخست الواح به ایران مسترد میشود.
طالبیان در آن نشست خبری اعلام کرده بود «به گفتهی دکتر عبدالمجید ارفعی،۱۲ تا ۱۳ هزار لوح کامل و قطعات کوچک از الواح براساس رأی دادگاه عالی آمریکا باید به کشور برگردانده شوند، اما اکنون اگر اعتراضهای اولیه جواب ندهد، میراث فرهنگی شکایتهای قانونی خود را تا اخرین لحظه انجام خواهد داد. به طرف امریکایی اعلام کردهایم تا در صورتی که ارسال الواح هخامنشی از ابتدا و براساس نامهای از سوی دانشگاه شیکاگو به صورت مجموعهای باید به ایران انجام میشد، آن نامه را در اختیار ما قرار دهند.»