به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، احمد مسجدجامعی در نخستین گردهمایی اعضای هیأت های اجرایی مناطق ۲۲ گانه پنجمین دوره انتخابات شورایاری های شهر تهران، گفت: برای داشتن شهری مهربان باید برنامه ریزی کنیم و برای تحقق این مهم باید همه در شهر احساس کنند سهم و نقشی دارند تا به این ترتیب مهربانی در شهر محقق شود.
وی افزود: شورایاری ها به عنوان نهادی فراگیر و مدنی زمینه تحقق خلاقیت و همیاری در شهر را فراهم می کنند و برای تبین وظایف آنها لازم است اقدامات و حمایت های لازم را انجامدهیم. این مسئله می تواند به اداره بهتر امور مختلف شهر بیانجامد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شورایاری ها وظیفه مشاوره، برنامه ریزی و تلاش برای حل مشکلات محلات را بر عهده دارند، گفت: برای مثال اگر در محله مشکل کمبود روشنایی، مدرسه، امنیت و نظایر آن وجود داشته باشد، این مشکل با کمک آنها شناسایی و برنامه ریزی و پیگیری خواهد شد. به واقع تحقق مدیریت یکپارچه محله ای زمینه ساز مدیریت یکپارچه شهری است.
وی ادامه داد: در دوره سوم شورایاری ها سندی تهیه شد که شورایاری ها در اعتبار و بودجه محلی تصمیم گیر باشند و آموزش بودجه نویسی محلی را به شورایاران ارائه دادیم. انتخابات شورایاری ها نوعی تمرین دموکراسی، مردم سالاری و مدیریت شهری است ولی باید توجه داشته باشیم که شورایاری ها، فعالیت سیاسی نمی کنند و ما نیز این موضوع را به طور ویژه مورد توجه قرار می دهیم.
مسجدجامعی تأکید کرد: محور قرار دادان سیاست سم مهلکی است برای فعالیت های شورایاری ها است و آن را از اهداف اصلی خود دور می سازد.
وی با تأکید بر لزوم برگزاری انتخابات سالم و پرشور با مشارکت همه اقشار محلات گفت: برای هرچه پرشور برگزار شدن این انتخابات برنامه هایی لازم و جلساتی با نهادهای دینی، سازمان های مردم نهاد و طبقات مختلف پیشه ورات، اصناف، پزشکان، مهندسان و فرهنگیان و... در سطح مناطق و محلات لازم است. فضا را باید برای مشارکت در انتخابات برای همه اقشار از انتخاب شونده و انتخاب کننده فراهم کنیم تا شهروندان جایگاه رأی خود را احساس کنند بخشی از این تبلیغات سراسری خواهد بود و بخش مهم دیگر آن تبلیغات محلی است که ستادهای اجرایی در بسترسازی آن نقشی موثر دارند. این عضو شورای شهر تهران به ضرورت مشارکت زنان در حوزه شورایاری ها اشاره و اظهار کرد: حضور زنان در دوره سوم بیشتر از دوره چهارم شورایاری ها بود. قطعاً این روند قابل قبول نیست و می توان انتظار داشت شاهد حضور هر چه بیشتر آنها در شورایاری های محلات تهران باشیم.