به این شکل فعالان اصناف استان میتوانند به صورت الکترونیکی فعالیتهای خود را انجام دهند و پیگیری کنند. رئیس اتاق اصناف مشهد در حاشیه نشستی خبری به همشهری گفت: اصناف با بزرگترین شبکه خدماتی بیشترین ارتباط را با مردم دارند و هماکنون ۹۸ اتحادیه با ۱۲۰ هزار واحد صنفی در مشهد و ۲۲۰ هزار واحد صنفی در خراسان رضوی در حوزههای مختلف فعالیت دارند که اشتغال خوبی ایجاد کردهاند. «محمود بنانژاد» با بیان اینکه گردش مالی اصناف ۱۷/۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور است، افزود: حدود یکششم سرمایه کل کشور در دست اصناف است که میتواند در رونق تولید نقش مهمی ایفا کند.
او از پیوستن اتاق اصناف به سامانه دولت الکترونیک خبر داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای تیرماه جاری «سامانه اصناف کشور» به «سامانه دولت الکترونیک» متصل شده است. با این اقدام از این پس برای صدور پروانه کسب لازم نیست متقاضیان به صورت حضوری مراجعه کنند، چراکه درخواست این کار به صورت آنلاین (برخط) ثبت میشود. همچنین استعلامهای مورد نیاز برای صدور پروانه به صورت برخط انجام خواهد شد تا متقاضیان به رفتوآمد حضوری به ادارات مختلف نیاز نداشته باشند.
رئیس اتاق اصناف مشهد با اشاره به اینکه صدور پروانه کسب در مشهد طی سال گذشته نسبت به سال ۹۶ کاهش داشته است، گفت: در سال ۹۶ بیش از ۱۴ هزار و ۳۵۰ پروانه کسب و در سال گذشته ۱۵ هزار و ۳۵۹ پروانه کسب در ۴ رسته تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی صادر یا تمدید شد. بنانژاد ادامه داد: از کل پروانههای جدید صادرشده برای صنوف در مشهد طی سال گذشته ۶۳۵۰ پروانه مربوط به بخش توزیعی، ۸۹ پروانه مربوط به صنوف خدمات فنی، ۱۷۴۲ پروانه در بخش تولیدی و ۲۲۵۱ پروانه در بخش خدمات بود.
وی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار همشهری در خصوص نظارت بر واحدهای تولیدی و توزیعی پوشاک بانوان بیان کرد: با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، نمایشگاه مد و لباس به منظور ارائه الگوهای لباس ایرانی ـ اسلامی برپا شده است تا زمینه تولید این طرحها در واحدهای صنفی فراهم شود، اما به دلیل اهتمام نداشتن دستگاههای متولی در ارائه طرحها و مدهای مطابق با فرهنگ ما بسیاری از واحدهای تولیدی امکان تهیه پوشاک با مدلهای ایرانی ـ اسلامی ندارند و بهناچار از مدلهای موجود استفاده و تولید میکنند.
رئیس اتاق اصناف مشهد افزود: به فروشندگان پوشاک توصیه شده است مدلهای غیرمتعارف را خریداری نکنند و در سفارشهای خود دقت لازم را به کار بگیرند. در صورت مشاهده لباسهای غیرمتعارف در فروشگاههای شهر از طریق بازرسان با آنها برخورد میشود. بنانژاد یادآور شد: ۷ تا ۱۱ درصد بازرسیهای انجامشده از واحدهای صنفی به صادر شدن برگ تخلف منتهی میشود.
- املاکیها و نانواییها؛ متخلفترینها
در ادامه «امیر دلداری» مدیر نظارت و بازرسی اتاق اصناف مشهد در پاسخ به بخش دیگر سوال خبرنگار همشهری درباره معرفی متخلفترین واحد صنفی استان گفت: از ابتدای سال در سطح توزیع، واحدهای سبزیفروشی و میوهفروشی و در بخش خدماتی املاک و نانواییها بیشترین تخلف را داشتهاند. وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۷۰ هزار بازرسی از واحدهای صنفی مشهد صورت گرفته است، افزود: از این میزان بازرسی ۲۶ هزار پرونده تخلف به تعزیرات ارسال شد که حتی از ۱۰ درصد هم کمتر است. مدیر نظارت و بازرسی اتاق اصناف مشهد بیشترین آمار تخلفات را در طرح نوروزی مربوط به درج قیمت و نصب نرخنامه دانست و اظهار کرد: ۱۱۲۰ مورد در این خصوص تخلف داشتهاند.