به گزارش ایسنا، این منابع افزودند، هیئت مصری پیشنهاد تحویل نوار غزه و سپس دعوت به تشکیل دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات را داده است. مصر این موضوع را با مقامات نوار غزه مطرح کرده اما حماس گفته است، این پیشنهادات را با رویکردی مثبت بررسی میکند.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس دو بار با هیئت اطلاعاتی مصر دیدار داشته است.
دفتر هنیه در بیانیهای به دیداری که روز گذشته در تکمیل نشستهای روز جمعه انجام گرفت، اشاره کرد و افزود، دو طرف بررسیها و مذاکرات مربوط به روابط دو جانبه دو طرف را تکمیل کردند و هنیه آخرین تحولات مربوط به وحدت فلسطین و تحولات مربوط به توافق آتشبس با دشمن را بررسی کرد.
در بیانیه حماس آمده است، این گروه موضعی مثبت در تحقق وحدت ملی داشته و ضمن اشاره به خطراتی که در خصوص مساله فلسطین و منطقه وجود دارند گفت: باید موضع فلسطینی مبتنی بر توافق ملی و براساس استراتژی مواجهه با خطرات در راس آن معامله قرن و کنفرانس بحرین باشد و موضع حماس منطبق با موضعی ملیگرایانه مورد توافق در بسیاری از پروندههاست.
در این راستا رهبران حماس شرحی کامل از نقضهای اشغالگران در قبال غزه و کندی اسرائیل در اجرای تفاهمات ارائه کرده و بر تحکیم روابط با مصر تاکید کردند.
پرونده آشتی ملی یک سال بعد از تعلیق موضوع به دلیل اختلافات درباره اختیارات حماس در غزه و اعمال تحریمها علیه این گروه و غزه روی میز بازگشته است. فتح خواهان قدرت گسترده و اختیارات بیشتر در غزه از جمله در زمینه نیروهای امنیتی، دستگاه قضا، مالیاتها و گذرگاههاست. حماس نیز خواهان تشکیل دولت متحد ملی شامل همه گروههای فلسطینی و افراد مستقل است که ماموریتش حل بحرانهای غزه در راس آن پرونده بهداشت، برق و همچنین پراخت حقوق کارمندانش است. حماس میخواهد این دولت متعهد به پرداخت کامل حقوق کارمندانش باشد و اینکه پرونده امنیتی حل شود اما هیچیک از رهبران امنیتی وابسته به حماس و نیز هیچیک از کارمندانش کنار گذاشته نشوند و تلاش شود به طور کامل در موسسه امنیتی که براساس رویکرد ملی ثابت عمل میکند، جذب شوند. همچنین حماس مخالف هرگونه چانه زنی درباره سلاح مقاومت است.