به گزارش ایرنا، این گونهها به نامهای Plesiastrea versipora وPavona explanulata هستند که برای نخستین بار در این منطقه مشاهده شدند و طبق گزارش در اعماق ۶ تا ۸ متری در روی بستر صخرهای قرار دارند.
یافتههای محققان حاکی از آن است که مجموعهای از آبسنگهای مرجانی متنوع سخت و نرم در منطقه سمبارون وجود دارد که ظاهراً هیچ وقت تحت تاثیر پدیده سفیدشدگی قرار نداشته و میتوانند به صورت یک منطقه شاهد، برای مقایسه تاثیرات پدیده سفیدشدگی و یا آلودگیهای مختلف انسانی و طبیعی با مرجانهای جزایر مشرف به آن در نظر گرفته شوند.
«سمبارون» نام منطقهای با تپههای صخرهای زیردریایی است که بین آبهای جزایر کیش و هندورابی واقع شده است. فاصله سمبارون تا کیش ۱۰ و تا هندورابی ۷ کیلومتر است. عمق آب در بالای این تپه بین ۴ تا ۱۲ متر در نوسان است، اما عمق آبهای اطراف آن به بیش از ۴۰ متر نیز میرسد.
از نظر این پژوهشگران، خوشبختانه به علت دور بودن این منطقه از جزایر کیش و هندورابی، آبسنگهای مرجانی آن به طور نسبی نه تنها تحت تاثیرات سوء انسانی قرار ندارند، بلکه دارای تنوع و فراوانی نسبتاً زیادی نیز هستند و از سلامت نسبی مطلوبی برخوردارند.
مشاهدات میدانی این تحقیقات دریایی توسط دکتر حمید رضایی پژوهشگر حوزه علوم دریایی و دکتر کیوان کبیری عضو هیات علمی پژوهشگاه ثبت و گزارش شده است.