به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانیفضلی در حاشیه یکصد و بیستمین جلسه شورای اجتماعی که با موضوع "طرح ساماندهی کودکان کار" برگزار شد، اظهار کرد: موضوع در دستورکار امروز شورا، بررسی گزارش عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه ساماندهی کودکان کاری که در خیابانها مشغول به کار هستند، بود.
وی ادامه داد: دو سال پیش درباره این موضوع در یک جلسهای تصمیم گیری و مقرر شد با رویکرد ساماندهی، حفاظت و صیانت از این کودکان دستگاههای متولی مجموعهای از اقدامات را انجام دهند. متاسفانه گزارشهایی که ما از کودکان کار خیابانی داریم نشان میدهد در وضعیتهای نامناسب و در جاهای نامطلوبی زندگی میکنند.
وزیر کشور تاکید کرد: باندها و افرادی هستند که از اینها سوءاستفاده میکنند و نوعی استثمارشدگی درباره آنها احساس میشود. با ارزیابیهای صورت گرفته مشخص شد که بخش زیادی از آنها اتباع خارجی و تعدادی از آنها نیز از هموطنانمان هستند.
رحمانی فضلی افزود: در تصمیمات قبلی گفته بودیم که کودکان کار باید تحت حمایتهای لازم چه از نظر حرفه آموزی و چه از نظر آموزش و درمان واقع شوند و کسانی هم که خانواده ندارند مورد حمایت کمیته امداد و بهزیستی قرار بگیرند. یعنی تمام عوامل و شرایط برای ساماندهی فراهم بوده است امروز در گزارشهایی که داده شد، روند کار مطلوب است.
وی عنوان کرد: کماکان با مواردی ازجمله ورود کودکان از افغانستان و حضور آنها در خیابانها، مواجه هستیم که مقرر شد شرایط را با سفارت افغانستان درمیان بگذاریم اکثر اینها غیرقانونی هستند و اگر همکاری از طرف آنها صورت بگیرد حتما باید این کودکان را ساماندهی کنیم.
وزیر کشور توضیح داد: در غیر اینصورت آنها به عنوان افرادی که به صورت غیرمجاز وارد کشور شدهاند با عدم رعایت تعهدهایی که دارند، ما مجبور میشویم اینها را عودت دهیم که این کار را خواهیم کرد. این به نفع آنها هم هست زیرا در شرایط نابسامان زندگی آنها بخصوص وقتی در دست باندهایی گرفتارشوند، بسیار بد خواهد بود.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: مقرر شد نیروی انتظامی با این باندها برخورد جدی داشته باشد و قوه قضاییه هم هماهنگیهای لازم را انجام دهد. شهرداری در تامین مکان نگهداری باید تلاش بیشتری داشته باشد و بهزیستی به عنوان متولی اصلی این موضوع باید تمام هماهنگی لازم را به عمل بیاورد و استاندار تهران نیز با برگزاری جلساتی موضوع را پیگیری کند.
وزیر کشور تاکید کرد: هیچکدام از مردم و مسئولان راضی نیستند تا افرادی در خیابانها به جای اینکه درس بخوانند و مشغول حرفه آموزی و یا در کنار خانواده خود باشند در خیابانها باشند.
به گفته وی؛ البته در گزارشی که به ما ارائه شد حدود ٨٠درصد این افراد، اتباع بیگانه هستند و امیدواریم شئونات این افراد حفظ شود و از حقوقشان صیانت و به نوعی ساماندهی شوند.