به گزارش ایسنا، استفاده از کارت سوخت شخصی در حالی از ۲۰ مرداد اجباری میشود که هنوز تعدادی از این کارتها در شرکت پست باقی مانده است. این کارتهای سوخت برای صاحبانش ارسال شده اما تحویل گرفته نشده و به همین دلیل به پست بازگشته است. این کارتها طبق قرارداد پست چند ماه در این شرکت میماند و پس از آن به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برمیگردد.
در این راستا بهزاد اقبالخواه - عضو هیأت مدیره شرکت پست - در گفتوگو با ایسنا، دربارهی کارتهای سوختی که در پست باقی ماندند، گفت: عمده کارتهایی که در باجه معطلهی پست مانده به این دلیل که تولید و ساخت و صدور این کارتها با تغییر انجام شده، عمدتا مربوط به کسانی است که آدرسشان عوض شده است. یعنی نامهرسانهای ما دو مرتبه مراجعه کردند اما موفق نشدند کارتها را تحویل دهند و بنابراین کارتها به باجه معطله پست برگشته است.
وی ادامه داد: پست کارت سوختهایی را که تازه صادر میشوند، طبق روال عادی تحویل میدهد. اما برخی از کارتهای سوخت از قبل در باجههای پستی مانده بودند، زیرا کارت سوخت مدتی وجهه خود را از دست داده بود و عملیاتی نبود، مردم رغبتی نداشتند برای دریافت کارت سوختشان مراجعه کنند. اما با تصمیم برای بهکارگیری دوبارهی کارتهای سوخت و با توجه به کمبود زمان، مردم به تکاپو افتادند و یک مقدار هم در باجهها ازدحام اتفاق افتاده است.
- پیگیری کارت سوخت در بخش رهگیری پست
اقبالخواه با اشاره به آمار کارتهای سوخت باقیمانده در پست بیان کرد: طبق آمار تا اواخر تیرماه حدود ۷۲۱ هزار کارت در باجههای معطله پست مانده است. از طریق شرکت پالایش و پخش برای صاحبان این کارتها پیامک و بارکد پستی ارسال شده است. شهروندان باید این بارکد پستی را روی سایت رهگیری پست بررسی کنند و ببینند کارتشان در کدام باجه معطله قرار دارد. اگر آدرسشان تغییر نکرده باشد، میتوانند درخواست دهند که دوباره برایشان ارسال شود و اگر تغییر کرده باشد، باید با مراجعه به باجه معطله، با کارت شناسایی و کارت خودرو آن را دریافت کنند.
عضو هیأت مدیره شرکت پست دربارهی هزینهی تحویل کارتهای سوخت توضیح داد: زمانی که ما کارت سوخت را تحویل میدهیم، چه در باجه معطله باشد و شخص خودش مراجعه کند و چه ما کارت سوخت را به خانه شهروندان ببریم، باید مبلغ ۱۰ هزار تومان دریافت کنیم. خیلیها فکر میکنند پست این ۱۰ هزار تومان را برای خودش میگیرد و زمانی که خودشان برای دریافت کارت سوخت مراجعه میکنند، نباید این مبلغ را بپردازند، درحالی که این مبلغ به حساب شرکت پالایش و پخش واریز میشود و برای شرکت پست نیست.
وی ادامه داد: ما طبق قراردادی که با شرکت پالایش و پخش داریم، موظف شدیم این مبلغ ۱۰ هزار تومان را به ازای هر کارت سوخت از مردم جمعآوری کنیم که مستقیما هم به حساب پخش و پالایش واریز میشود. البته برای ارسال مجدد کارتهای سوخت، تعرفهی درون شهری حدود ۷۳۰۰ تومان دریافت میکنیم.
بنابراین با توجه به الزام استفاده از کارت سوخت از ۲۰ مرداد، بهترین روش برای دسترسی سریع به کارتهای سوخت، ورود کد رهگیری ۲۰ رقمی ثبت شده در قبض پستی، در قسمت رهگیری مرسولات سایت شرکت پست است. متقاضیان میتوانند پس از اطلاع از محل دقیق نگهداری کارت سوخت خود با در دست داشتن مدارک شناسایی خودرو و مالک خودرو، به آدرس ذکر شده مراجعه و کارت سوخت خود را دریافت کنند.