به گزارش مهر، بر اساس آنچه در بند «ه» قانون بودجه ۹۸ کشور به آن تاکید شده باید با همکاری مشترک وزارت ورزش و دو سازمان خصوصی سازی و بورس و اوراق بهادار تا پایان شهریورماه شرایط واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی مهیا شود.
بر این اساس و طبق مصوبه مجلس مبنی بر انجام این واگذاری از طریق ورود به بازار پایه فرا بورس، از ماه ها پیش انجام اقدامات لازم برای ورود سرخابی ها به این بازار و واگذاری آنها از این طریق آغاز شد اگر چه مقامات سازمان خصوصیسازی تاکید دارند که پذیرش سرخابیها در فرا بورس قطعی نیست و در کل واگذاری آنها از طریق مزایده نتیجه بخشتر است.
سید جعفر سبحانی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه ورود به فرابورس ضوابط خاص خود را دارد و به راحتی انجام نمی شود، گفت: ورود به فرابورس شرایط خاصی دارد که مشخص است. اینطور هم نیست که این شرایط صرفا برای پرسپولیس و استقلال تعیین شده باشد. ورود هر شرکتی به فرابورس به شرط برخورداری از این ضوابط انجام می شود.
وی ادامه داد: تغییر اساسنامه، افزایش سرمایه، میزان سهام و وضعیت سهامداران، وضعیت سودهی و ... از جمله ضوابط و شرایط تعیین کننده در ورود به فرابورس است. پرسپولیس و استقلال همه این شرایط را به طور کامل دارا نیستند و همین مسئله بخشی از موانع حضور آنها را در فرابورس موجب شده است.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی همچنین شرایط مالی را یکی از دیگر مواردی عنوان کرد که در پذیرش پرسپولیس و استقلال در فرابورس ایجاد ابهام کرده است. وی در این زمینه گفت: وزارت ورزش صورت حساب مالی از دو باشگاه ارائه کرده که بیانگر وضعیت بهتر آنها نسبت به چهار سال پیش است. آن زمان اصلا سرخابیها صورت حساب مالی نداشتند اما الان حداقل آن را در اختیار داردند اگرچه بلا اشکال هم نیست.
سبحانی تاکید کرد: سازمان خصوصی سازی پیشنهاد خود را در مورد اینکه واگذاری سرخابیها از طریق نتیجه بخشتر و سهلالوصول تر خواهد بود، ارائه کرده است اما همچنان این موضوع به خاطر مصوبه ملجس از طریق فرابورس در حال پیگیری است. ما هم بنا به وظیفهای که داریم پیگیر آن هستیم اما به خاطر ضوابط خاصی که به آن اشاره کردم و لزوم برخوردار شدن از آن، هنوز در مورد واگذاری پرسپولیس و استقلال پیشرفت جدیدی نسبت به قبل حاصل نشده است.
وی در این رابطه ادامه داد: طبق آنچه در قانون بودجه سال جاری به آن اشاره شده، واگذاری سرخابیها باید تا پایان شهریورماه انجام شود در حالیکه هنوز به مرحله جدید و امیدوارکنندهای در این زمینه نرسیدهایم. اگر هم تا زمان مقرر این مهم انجام نشود قاعدتا مشکلاتی ایجاد خواهد شد. در هر صورت سازمان خصوصی سازی پیشنهاد خود را در مورد واگذاری پرسپولیس و استقلال از طریق مزایده ارائه کرده است. باید ببینیم چه میشود.
این مقام مسئول در سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این پرسش که «پیگیری این موضوع و اینکه مسیر واگذاری پرسپولیس و استقلال از فرابورس به مزایده تغییر کند، از طریق چه نهادی باید پیگیری شود؟ »، گفت: هر شرکت و نهادی زیر نظر یک نهاد بزرگ تر است که در اصطلاح به آن «شرکت مادر تخصصی» می گوییم. شرکت مادر تخصصی سرخابیها هم وزارت ورزش است. این وزارتخانه باید این موضوع را پیگیری کند اگرچه ظاهرا سازمان فرابورس هم این موضوع را از طریق نمایندگان مجلس پیگیری کرده است. ظاهرا این سازمان در نامهای به مجلس اعلام کرده که واگذاری از طریق فرابورس دشواریهایی دارد.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در پایان تاکید کرد: ورود پرسپولیس و استقلال به فرابورس هم به منزله تمام شدن کار نیست. طبق قوانین کلی بعد از این ورود، ابتدا باید برای دو باشگاه ۵ درصد به عنوان کشف قیمت انجام شود. سپس ۵۱ درصد به صورت بلوکی واگذار شود. مابقی هم به صورت خورده تعیین قیمت میشوند. در کل اینکه مسیر انتخاب شده برای واگذاری سخت و دشوار است. بهتر است این مسیر تغییر کند.