واحدهایی که طبق گفته زیر راه و شهرسازی حدود ۸۰تا ۱۲۰مترمربع زیربنا دارند و قرار است خانهاولیها با درآمد اندک و متوسط بتوانند آنها را خریداری کنند. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آغاز ساخت طرح ۴۰۰ هزار واحد مسکونی کشور در روز سهشنبه تحت عنوان طرح اقدام ملی، درباره ویژگی این طرح گفت: زیربنای این منازل بین ۸۰ تا ۱۲۰ متر است و بهگونهای برنامهریزی شده که جامعه هدف با درآمد اندک و متوسط را تحت پوشش قرار دهد.
به گزارش همشهری، محمد اسلامی در یک گفتوگوی رادیویی، گفت: تمرکز وزارت راه و شهرسازی در سالجاری بر موضوع مسکن و شتاب بخشیدن به تکمیل پروژههای مسکن مهر و همچنین احداث ۴۰۰ هزار واحد منزل تحت عنوان طرح اقدام ملی است. همکاران وزارت راه و شهرسازی در سطح کشور برای ۴۰۰ هزار واحد اهتمام ویژهای به خرج دادهاند که ساخت حدود ۱۰۰ هزار واحد از این مسکن را روز سهشنبه در سطح کشور آغاز میکنیم، که البته کار ساخت حدود ۶۰ هزار واحد مسکن نیز از سال گذشته آغاز شده بود.
او درباره ویژگی ۴۰۰ هزار مسکن که تحت عنوان طرح اقدام ملی شناخته میشوند چنین توضیح داد: این ۴۰۰ هزار مسکن، ویژه اقشار متوسط و پایین جامعه است. زیربنای این منازل بین ۸۰ تا ۱۲۰ متر است و بهگونهای برنامهریزی شده است که جامعه هدف با درآمد اندک و متوسط را تحت پوشش قرار میدهد. زمین این پروژهها توسط وزارت راه و شهرسازی در اختیار سازندگان قرار میگیرد که هم در شهرها، شهرهای جدید و هم در بافتهای فرسوده قرار دارد.
اسلامی درباره نحوه واگذاری مسکنها طرح اقدام ملی، گفت: بهمحض اینکه ساخت این منازل از پیشرفت مناسبی برخوردار شود، توسط ادارات کل استانی فراخوان داده میشود و مردم ثبتنام میکنند و کسانی که قبلاً از تسهیلات مسکن، زمین و یا مسکن استفاده نکردهاند مشمول دریافت این واحدها میشوند و میتوانند نسبت به ثبتنام این مسکنها اقدام کنند. با تمهیداتی که اتخاذ شده، تسهیلات مناسبی پرداخت میشود و ۸۰ درصد اعتبار مورد نیاز را بانک به خریداران پرداخت میکند و این تسهیلات متناسب با هر شهر به فرد یا زوجین منتقل میشود. طرح مسکن اقدام ملی را به یک جریان پایدار تبدیل میکنیم تا جامعه هدف یک قشر متوسط به پایین است، همواره این امیدواری داشته باشند که صاحبخانه شوند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به پیشبینیهایی که درخصوص واگذاریهای مسکنهای طرح اقدام ملی انجام شده، بیان کرد: هر استان و هر شهر شرایط متفاوتی دارند و شورای مسکن هر استان باید تمهیدات لازم را برای واگذاری منزل مشخص کند.
این مقام مسئول درباره شرکتهای تعاونی بیان کرد: برای این شرکتها حتماً باید یک مجری ذیصلاح داشته باشند یعنی گروه مهندسینی که دارای پروانه اشتغال و صلاحیت باشند و تسلط زیادی بر طراحی و ساخت دارد، مجری طرح باشد تا مردم بتوانند خانهای مطمئن و با مقاومت ضوابط لازم و معیارهای ملی تحویل بگیرند. شرکتهای تعاونی درصورتیکه به شهرکهای جدید مراجعه کنند میتوانند نسبت به تحویل زمین درخواست کنند و این موضوع به تمام کشور ابلاغ شده است. مهم آن است افراد واجد شرایطی که فرم «جیم» آنها سبز است باید اقدام کنند؛ یعنی کسانی که قبلاً از امتیاز زمین و مسکن استفاده نکرده باشند.