طی دو روز گذشته شایعهای در خصوص پرتاب ناموفق ماهواره مخابراتی ناهید۱ به گوش رسید و در اخبار و شبکههای اجتماعی دست به دست چرخید. وزیر ارتباطات با نوشتن یک توئیت به حاشیههایی که درباره ماهواره ناهید ۱ مطرح شده بود، پایان داد.
محمدجواد آذری جهرمی نوشت: «رسیدم چابکسر. گوشی رو چک کردم و دیدم خیلیها جویای احوال ماهواره ما شدند. ظاهرا اخباری منتشر شده که سومین تلاش برای استقرار ماهواره در مدار نا موفق بوده. راستش ناهید۱ حالش خوبه. الان هم در آزمایشگاه مستقره. خبرنگاران هم میتونن بیان بازدیدش.»
چند ساعت پس از این توئیت، مقدمات بازدید خبرنگاران از ماهواره ناهید۱ که در پژوهشگاه فضایی مستقر است فراهم شد و خبرنگاران و عکاسان، همراه با آذری جهرمی وزیر ارتباطات از ماهواره ناهید۱ که در آشیانهاش آرام گرفته، بازدید کردند. وزیر ارتباطات به محض بازدید از این ماهواره، با آن عکس سلفی گرفت و به دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا صبح بخیر گفت.
آذری جهرمی در جمع خبرنگاران حاضر شد و در خصوص ماهواره ناهید ۱ گفت: من ایدهای درباره آمریکایی و بحث پایگاه فضایی سمنان ندارم و فکر میکنم، وزیر دفاع که مسئول این حوزه است درباره آن اظهارنظر کند.
ماهواره برای پرتاب باید از سه هفته قبل تحویل وزارت دفاع شود تا سیکلهای مورد نظر را طی کند. قطعا این مسالهای که ادعا می شود در رابطه با پرتاب ماهواره ناهید نبوده و پرتابگر نیز از سه هفته قبل سوختگیری نمیشود.
وی ادامه داد: چیزی که امروز میشد آن را دید، این است که ماهواره ناهید اینجاست، هنوز تحویل نشده و مراحل انتهایی تحویل آن در حال انجام است. دونالد ترامپ گفته بود ما دخل و تصرفی در انفجاری که ادعا کرده بودند در پایگاه فضایی سمنان رخ داده، نداشتیم اما علاقهمند هستم به عنوان یک ایرانی اگر در انفجار ادعایی که تصاویر آن را منتشر کردهاید، دست نداشتید اما مطمئن باشید به دلیل تجاوزی که به آبهای ما داشتید نیروهای مسلح ما پهپاد شما را سرنگون کردند. این قطعی است.
او افزود: اگر تصاویری با این کیفیت دارید علاقهمند هستیم، تصاویر لحظه اصابت پهپاد خودتان را منتشر کنید تا کروکی دقیق محل سقوط آن استخراج شود، این کار قدم مثبتی برای روشن کردن افکار عمومی است.
وزیر ارتباطات در خصوص ماهواره ناهید ۱ گفت: اهداف اصلی این ماهواره، مخابراتی است و با قرارگیری روی باند یو اچ اف و کی یو با ایستگاه های زمینی تبادل اطلاعات انجام میدهد. البته دوربین سنجشی هم روی آن مستقر است و به مدت دو ماه و نیم میتواند در مدار ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار بگیرد.
او درباره دیگر ماموریتهای ناهید گفت: به دنبال آن هستیم با قرار دادن این ماهواره در مدار ۲۵۰ کیلومتری ماموریتهایی را انجام بدهیم. مانند تکنولوژی باز و بسته شدن سلولهای خورشیدی ماهواره که برای اولین مرتبه در ماهواره ایرانی قرار گرفته است.
جهرمی خاطرنشان کرد: بعد از طی این مراحل با تولید تعداد زیادی از این ماهواره قادر خواهیم بود مجموعهای از منظومههای ماهوارههای ارتباطی برای لایه لئو داشته باشیم تا نیازهای دیتایی ما را برطرف کند.
وزیر ارتباطات درباره پرتاب ماهواره ناهید نیز افزود: ماهواره آماده است، تستهای دستگاه و تست سازگاری با ماهواره بر نیز به پایان رسیده و به محض این که وزارت دفاع اعلام کند، ماهواره را تحویل میدهیم.