امیر دریادار حبیب الله سیاری روز شنبه در حاشیه بازدید از مرز خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: ارتش در ایام اربعین به منظور تامین بهتر امنیت زائران در چهار نقطه مرزی با عراق با بالگردهای هوانیروز پل هوایی را با مرکز استان های مرزی برقرار کرده است.
وی افزود: هواپیماهای نیروی هوایی ارتش نیز از مراکز استان ها به سمت تهران تجهیزات و هواپیماهای موردنظر برای برپایی پل هوایی تا تهران را فراهم کرده اند.
رییس ستاد ارتش با بیان اینکه در ایام اربعین توجه بیشتری به مرز می شود، گفت: در بحث کمک به زایران برای حضور در راهپیمایی عظیم اربعین امکانات خوبی به کار گرفته شده است.
سیاری افزود: ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمام طول مسیر تردد زایران اربعین حسینی به ویژه مناطق مرزی موکب هایی را به منظور پذیرایی از زایران برپا کرده است.
وی به برپایی یک آشپزخانه در قصرشیرین اشاره کرد و گفت: این آشپزخانه برای حمایت از زائران اربعین حسینی در هر وعده می تواند به ۳۰ هزار نفر غذا بدهد.
معاون هماهنگ کننده ارتش ادامه داد: ارتش همچنین در نقطه صفر مرز خسروی چند پارکینگ برای حفاظت از خودروهای زائرانی که راهی عراق می شوند، ایجاد کرده است.
سیاری به برپایی بیمارستان های صحرایی در نقاط مختلف مرزی اشاره کرد و گفت: می توانیم در این بیمارستان ها حتی جراحی مغز و اعصاب نیز برای بیماران انجام دهیم.
وی اعلام کرد: علاوه بر بیمارستان های صحرایی با کمک هوانیروز اورژانس هوایی را نیز ایجاد کرده ایم تا در صورت نیاز بیماران را جابجا کنند.
رییس ستاد ارتش با اشاره به امکانات ایجاد شده در مرز خسروی گفت: امیدوارم مسوولان کشور عراق هرچه زودتر زمینه بازگشایی مجدد مرز خسروی را فراهم کنند.
به دلیل مشکلات داخلی عراق و به درخواست مسوولان این کشور مرز خسروی روز پنجشنبه به صورت موقت بسته شد اما برای تردد انفرادی اتباع بیگانه و مسافران عراقی باز بود و همچنین مبادلات تجاری نیز از این مرز رسمی همچنان انجام می شود.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.