غیر از این، هیچ میدانید پاییز فصل گلهای داودی است.
راز گلهای داودی را میدانید؟ آنها تنها گلهایی هستند که با اولین سرمای پاییزی میشکفند. آنقدر در غنچه میمانند تا سرمای پاییزی را حس کنند و بعد شکوفا میشوند.
امسال برای چهارمین سال متوالی، همزمان با شروع فصل پاییز جشنوارهی پاییزهی باغ گیاهشناسی ملی ایران از ۱۱ مهر شروع شده و تا ۸ آذر به فعالیتش ادامه میدهد. مریم خدابخش، مدیر روابطعمومی باغ گیاهشناسی ملی ایران در گفتوگو با دوچرخه میگوید: «در جشنوارهی پاییزی ما علاوه بر گلهای داودی، محصولات طبیعی و ارگانیک هم عرضه میشود. همهی محصولات ارائه شده در این جشنواره دارای مجوز بهداشت هستند و تحت آزمایش در آزمایشگاه تخصصی باغ گیاهشناسی ملی ایران قرار دارند.»
او میگوید: «امسال در بخش گلهای داودی، ۶۰۰ گونه گل داریم با صد نوع رنگ که با اولین سرمای پاییزی شکفته میشوند.»
مدیر روابطعمومی باغ گیاهشناسی ملی دربارهی خودِ باغ هم اینطور توضیح میدهد: «باغ گیاهشناسی ملی ایران، مکانی است که در آن مجموعهای از گیاهان بومی و غیربومی، در فضای باز و در گلخانهها کشت میشوند و نقش مهمی در زمینههای مختلف تحقیقاتی از جمله علوم گیاهی و باغبانی، آموزش عمومی و آشنا ساختن مردم با اهمیت گیاهان و لزوم حفاظت از آنها برعهده دارد. علاوه بر این باغ گیاهشناسی بهعنوان ذخیرهی ژنتیکی گیاهانِ در معرض خطر انقراض نیز مورد استفاده قرار میگیرد.»
خدابخش دربارهی اردوهای مدرسه و دانشآموزان میگوید: «با مراجعه به سایت باغ گیاهشناسی ملی ایران شرایط بازدید اردویی توضیح داده شده است و دانشآموزان با هماهنگی قبلی میتوانند از تخفیف ویژه استفاده کنند.»
شما چه قدر این باغ را میشناسید؟ شاید برایتان جالب باشد بدانید این باغ، هفت رویشگاه مربوط به ایران، شامل رویشگاه هیرکانی، رویشگاه زاگرس، رویشگاه البرز جنوبی، رویشگاه ایرانیتورانی، گلخانهی جنوب ایران، باغ پیازهای ایرانی، باغ میوههای بومی و شش رویشگاه مربوط به دیگر نقاط جهان شامل رویشگاه اروپا، چمنزار های آمریکا، رویشگاه قفقاز، رویشگاه هیمالیا، رویشگاه چین و رویشگاه ژاپن و هشت کلکسیون و باغ موضوعی شامل قطعات آموزشی و نمایشی، باغ سیستماتیک، باغ گیاهان دارویی و صنعتی، آربراتوم، جنگل و گردشگاه (شاکای)، باغ صخرهای و گیاهان زینتی، میدان مرکزی باغ رز و چهارباغ ایرانی و پهنبرگانِ همیشه سبز است. نهالستان و گلخانههای تکثیر، مواد گیاهی مورد نیاز باغ را تأمین میکنند. اکثر بخشهای طرح جامع در باغ گیاهشناسی ملی ایران ایجاد شده و فقط بخش کمی از آن یعنی گلخانهی مناطق حاره مانده که قرار است در آینده ایجاد شود. این باغ ۱۴۵ هکتار وسعت دارد و در طراحی آن برای ایجاد مناظر و چشماندازهای طبیعی، سه کوه که نشان دهندهی کوههای زاگرس، البرز و هیمالیا است ایجاد شده و هم چنین شش دریاچه و دو رودخانه که هریک در کنار گیاهان رویشگاه مربوط به خود، فضایی طبیعی ایجاد کردهاند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به این سایت مراجعه کنید:
https://nbgi.rifr-ac.ir