به گزارش همشهری، این گیاه مهاجم که سرعت رشد و تکثیر آن بسیار بالاست، در مدت کوتاهی می تواند در سطوح آبها گسترش یابد و باعث کاهش اکسیژن و همچنین مانع رسیدن نور به عمق آبها شود. همین عوامل در نهایت شرایط ادامه حیات را برای آبزیان از بین می برد. چند سالی است که سازمانهای ذی ربط در مبارزه با این آفت مهاجم با همکاری سمنها و طبیعت دوستان به صورت دائم در حال پاکسازی نقاط مورد تهاجم این آفت هستند. حال هنوز ریشه کنی این آفت به پایان نرسیده است که مدیر کل حفاظت از محیط زیست گیلان خبر از تکثیر گیاه مهاجم دیگری به نام «کاهوی آبی » را داده است.
« قربانعلی محمدپور» در جمع خبرنگاران گفت: کاهوی آبی گونه مهاجمی است که وجود آن در منابع آبی برخی کشورها به معضلی جدی بدل شده و متاسفانه در منابع آبی استان ما نیز مشاهده شده است. وی گفت: گونه جدیدی به نام کاهوی آبی به عنوان گونه مهاجم در برخی منابع آبی استان مشاهده شده است. مدیر کل حفاظت از محیط زیست گیلان افزود: طی پایشهای دورهای نیروهای محیط زیست و همچنین گزارشهای رسیده، این گونه جدید در برخی از استخرهای طبیعی استان مشاهده شده است. محمدپور ادامه داد: این گیاه آبزی شناور، بومی آبهای مناطق گرم بوده و گیاهی اکواریومی است که در محیط طبیعی رهاسازی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان بیان کرد: برگهای پهن کرکدار و ریشههای افشان گیاه آن را روی سطح آب شناور میکند و به راحتی از طریق پاجوشهای جانبی تکثیر و همراه جریان آب جابه جا میشود. وی افزود: دمای بهینه برای رشد و تکثیرآن بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است، اما در بازه دمایی ۱۷ تا ۳۵ درجه نیز میتواند زندگی کند. محمدپور تصریح کرد: ورود و رشد و گسترش سریع این گیاه در منابع آبی برخی کشورها به معضلی جدی بدل و به همین دلیل حمل و نقل و نگهداری آن ممنوع اعلام شده است. وی با بیان اینکه این گیاه به عنوان گونهای مهاجم قلمداد میشود و قادر است مواد مختلف آب را در خود جمعآوری کند و پس از اتمام دوره زندگی به محیط آبی رهاسازی کند، اضافه کرد: کاهش تنوع زیستی آبزیان، کاهش نرخ زادآوری و بقای آبزیان، از دیگر مخاطرات این گیاه است.