به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، آسیب شناسی پارچهها، شرایط محیطی، مواد اولیه ناپایدار، مکانیزم شیمیایی، بریدگی، پوسیده شدن، لکه، چرک شدن، تغییر رنگ، ترک خوردن و ... سرفصلهاییاند که در این کتاب بدانها پرداخته شده است.
در مقدمه این کتاب به قلم شهرزاد امین شیرازینژاد مسئول بخش بافتههای پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی – فرهنگی آمده است؛ واژه نامههای تخصصی سهم عمدهای در ایجاد و تقویت ادبیات مشترک ایفا میکنند، تدوین این واژه نامهها به عنوان یک اقدام اساسی موجب میشود تا زیر ساخت های لازم برای گسترش و ارتقاء سطح اقدامات اجرایی، پژوهشی و آموزشی فراهم شده و فعالیت دست اندرکاران با تبعیت از یک زبان تخصصی کار آمد و واحد همسویی بیشتر یابد.
با این دیدگاه بخش حفاظت بافتههای پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی به عنوان تنها بخش تخصصی فعال در این حوزه با گستره اجرایی ملی و بین المللی با تکیه بر اسناد مرجع موجود و پذیرفته شده در سطح بین المللی و تجارب به دست آمده طی سالها که حاصل فعالیت های مختلف و متعدد پژوهشی، آموزشی و اجرایی بوده است این اطلس را برای درک و یکسان سازی تعاریف و عبارات کاربردی در بحث آسیب شناسی بافتهها تألیف و تدوین کرده است.
مخاطبان این کتاب، تمامی حفاظتگران و مرمتگران، دانشجویان، امنای اموال، موزه داران و مجموعه دارانی هستند که با پارچهها و بافتهها در اشکال و انواع مختلف سرو کار دارند.
بهروز عمرانی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در بخش نخست این کتاب آورده است، اطلاعات ارایه شده در این اطلس حاصل فعالیت های مختلف بخش حفاظت و مرمت بافته ها از زمان شکل گیری آن در سال ۱۳۷۹ در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی تا کنون است که با اجرای پروژه های مختلف اجرایی و پژوهشی بر روی بافته های مختلف باستان شناسی و مردم شناسی به دست آمده است.
بی شک این اطلاعات دست اول و ملموس به غنا و صحت مطالب ارایه شده در این اطلس افزوده و آن را به منبعی قابل اعتماد و اعتنا در این حوزه تخصصی در داخل کشور بدل میسازد.