ایسنا نوشت: سعید شهند مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: سازمان حفاظت محیط زیست وظایف متعددی را در صیانت از محیط زیست سالم و به دور از بینظمی برعهده دارد بطوریکه همکاران ما به عنوان ضابط خاص قضایی در امر حفاظت و صیانت از محیط زیست و سرمایههای موجود در آن تلاش میکنند.
وی گفت: در بخش مدیریت حیات وحش، هم اکنون در استان اردبیل دو سایت مارال در فندقلوی نمین و آهو در پارسآباد داریم که نسبت به تکثیر و رهاسازی این گونهها اقدام کرده و سعی بر حفاظت از آنها داریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: اردبیل به عنوان زیستگاه مناسب برای گوزن زرد ایرانی که در حال انقراض است، تعیین شده و به زودی سایت تکثیر و احیای گوزن زرد ایرانی در شمال این استان راهاندازی خواهد شد.
شهند از تجهیز و راهاندازی کلینیک حیات وحش در استان با همکاری دامپزشکی خبر داد و بیان کرد: امیدواریم با این امر زمینه خوبی برای صیانت از حیات وحش فراهم آید.
- موزه منابع طبیعی در اردبیل بهسازی میشود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در مورد موزه تاریخ طبیعی اردبیل با ۲۰ سال قدمت و ارائه خدمات به اهالی استان و گردشگران، گفت: تلاش میکنیم تا با تامین اعتبار استانی و ملی این موزه بهسازی و بازسازی شود.
شهند به ممنوعیت شکار و صید غیرمجاز در استان اردبیل و برخورد جدی با متخلفان در این زمینه اشاره کرد و افزود: ما با هدف تقویت تنوع زیستی آبزیان، کنارآبزیان و خشکزیان سعی داریم از پرندگان، ماهیان و دوزیستان صیانت کرده و از صدور مجوزهای شکار و صید بیرویه جلوگیری کنیم.
وی در مورد تالاب نئور به عنوان نگین فیروزهای این استان و تدوین برنامه حفاظتی این تالاب، تصریح کرد: در قالب چهار کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب نئور تا دو ماه آینده، برنامه احیای این دریاچه با طرح در شورای برنامهریزی استان اردبیل تصویب و از اواخر امسال زمینه عملیاتی شدن این برنامه فراهم میآید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: با احیای این تالاب و سایر تالابهای خشک شده در این استان و به دنبال تغییرات اکوسیستمی که اتفاق افتاده سعیمان بر توانمندی آنهاست بطوریکه در تالاب نئور هدف اصلی ما احیای گونه گاماروس است که خود به خود به تقویت و توسعه ماهی قزلآلا منجر میشود.
شهند اظهار کرد: در کنار مبارزه و کنترل گونه مهاجم کاراس تلاش میشود تا در شرایط خاص نئور و وضعیت جغرافیایی آن بتوانیم به احیای گاماروس اقدام کرده و به نوعی به پاکسازی این تالاب کمک کنیم.
وی گفت: در کنار توجه به مطالبات مردم انتظار میرود ما با حوصله کار را به پیش ببریم تا با پاکسازی و احیای مجدد تالاب نئور به تولید ماهیان قزلآلا در این مجموعه کمک کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، مناطق تحت مدیریت استان را ۱۴۰ هکتار اعلام کرد و گفت: سه منطقه حفاظتی استان شامل آقداغ، مغان و تالاب نئور و دو اثر طبیعی و ملی این استان سبلان و غار یخگان در کنار دو سایت تکثیر و توسعه گونه مارال و آهو ظرفیت بینظیر به شمار میروند.
شهند اضافه کرد: به شکل استاندارد باید به ازای هر هزار هکتار منطقه حفاظت شده یک محیطبان باشد که ما باید به طور استاندارد ۱۴۰ محیطبان داشته باشیم، در حالی که این تعداد در وضعیت کنونی کمتر از ۷۰ نفر است.
وی ضرورت تامین این نیروها و خرید تجهیزات حفاظتی مورد نیاز را در شکارگاهها و مناطق حفاظتی یادآور شد و بیان کرد: با استقرار واحدهای صنعتی سازمان حفاظت محیط زیست با کنترل و نظارت دقیق و پاسخ به استعلامات سعی دارد تا از فعالیت صنایع آلاینده جلوگیری کند به طوری که ۷۸۰ واحد تولیدی این استان تحت کنترل و نظارت محیط زیست هستند.