تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰

کاهش آمار ازدواج با یک شیب منفی ادامه دارد به طوری که طبق آمار نرخ ازدواج در سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۹۶ حدود ۹ درصد کاهش داشته است.

به گزارش همشهری آنلاین، روند کاهش ازدواج از اواخر دهه هشتاد شروع شد و تا به امروز ادامه دارد. کاهش ازدواج تبعات متعدد جمعیتی و اجتماعی به همراه دارد. با کاهش ازدواج نرخ باروری کم می‌شود و این موضوع در تداوم حیات اجتماعی و اقتصادی یک جامعه تاثیرات جدی خواهد گذاشت.
رئیس گروه تحلیل آمارهای حیاتی ثبت احوال گفت: نرخ ازدواج در سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۹۶ حدود ۹ درصد کاهش داشته است.

 علیرضا ساجدی رئیس گروه تحلیل آمارهای حیاتی ثبت احوال با اعلام کاهش ۹ درصدی ازدواج بین ساله‌های ۹۶ تا ۹۷ گفت: در سال گذشته حدود ۵۵۰ هزار و ۵۶۵ مورد ازدواج در کشور رخ داده که نسبت به مدت مشابه در سال ۹۶ حدود ۹ درصد کاهش داشته است.

رئیس گروه تحلیل آمارهای حیاتی ثبت احوال، آمار و ارقام برنامه ملی کنترل و کاهش طلاق که خبرش را مهر منعکس کرده با اشاره به شاخص میانگین سن ازدواج، افزود: در حال حاضر موضوع افزایش سن ازدواج و به تاخیر افتادن ازدواج زنان باعث شده است سطح جانشینی باروری در کشور کاهش پیدا کند.

وی گفت: سال گذشته میانگین سن زنان در اولین ازدواج عدد ۲۳ را نشان می‌داد، در حالی که اوایل دهه ۶۰ عدد ۱۸ سال را نشان می‌داد.

علیرضا ساجدی افزود: در سال ۹۷ بیشترین ازدواج در زنان در بازه سنی ۱۹ تا ۲۵ سال رخ داده و در همین سال بیشترین ازدواج مردان نیز در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال بوده است.

وی خاطر نشان کرد: ترکیب دختر ۱۸ ساله و پسر ۲۴ ساله بیشترین ازدواج‌های سال ۹۷ را در اختیار داشته است.