به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آییننامه طرح مراقبت پرستاری تدوین و اجرا شده است و الان بیش از ۸۰۰ مرکز مراقبت از پرستاری فعال در کشور داریم.
وی افزود: واحد اصلی این مراکز در بیمارستانهاست و افرادی که در بیمارستان دوره درمان را طی میکنند و باید مرخص شوند اما به مراقبت بیشتر نیاز دارند، به مراکز مراقبت در منزل معرفی میشوند. اگر بتوانیم واحد ارجاع مراکز مراقبت در منزل را به مراکز بهداشت بیاوریم، قطعا اطلاعات مردم درباره این مراکز و مراجعات به آنها بیشتر میشود که به دنبال این کار هستیم.
این مسئول بیان کرد: هماکنون مراکز ارجاع و معرفی بیماران بیمارستانها به مراکز مراقبت در منزل در بیش از ۲۰۰ بیمارستان کشور مستقرند که بیماران نیازمند به مراقبت را معرفی میکنند. مثلا ممکن است یک بیمار سکته مغزی طول درمان را در بیمارستان طی کرده اما یکسری وسایل به او وصل است یا نمیتواند غذا بخورد. این فرد از طریق دفاتر مستقر در بیمارستان به مراکز مراقبت در منزل که با بیمارستان قرارداد دارند، معرفی میشوند و بر اساس تعرفه مصوب تحت مراقبت قرار میگیرند.
وی ادامه داد: در مراکز مراقبت در منزل، با توجه به نیاز بیمار، پرستار لیسانس یا پرستار ویژه معرفی میشود. اما در مواردی که به این خدمات نیاز نیست و مثلا به مراقبت اولیه و نگهداری مثل غذا خوردن و حمام بردن و این قبیل کارها نیاز باشد، کمکپرستار یا بهیار اعزام میشود. حتی اگر فرد درخواستکننده به اعزام پزشک یا فیزیوتراپ نیاز داشته باشد، از طریق مرکز مراقبت در منزل این افراد متخصص به منزل فرد اعزام میشوند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: فعلا ۵ خدمت مراقبت در منزل به صورت پایلوت از پوشش بیمهای در تعدادی از مراکز برخوردارند و پس از طی دوره آزمایشی پوشش بیمهای، خدمات مراقبت در منزل توسعه مییابد.
حضرتی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد مراکز غیرمجاز مراقبت در منزل وجود دارد که ممکن است تخلفاتی هم داشته باشند، توضیح داد: آمار این مراکز را نداریم. یکی از راههای جلوگیری از کارهای غیرقانونی و غیرمجاز این است که سامانهای داشته باشیم و اسامی همه مراکز مجاز در آن موجود باشد و ما در وزارت بهداشت نیز مدام کنترل کنیم که هر مرکز چه تعداد پرستار و چه تعداد بیمار دارد و استاندارد مراقبت آن چیست.
وی گفت: اکنون همه استانداردهای مراقبتهای پرستاری در منزل تدوین و ابلاغ شده است و اگر خدمات مراکز مراقبتی به نحوی باشد که به شکایت منجر شود، بر اساس استانداردهای تعیین شده میتوان مشخص کرد که تخلفی صورت گرفته است یا نه.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: اگر مردم از مراکز مراقبت در منزل شکایتی داشته باشند باید از طریق معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاههای علومپزشکی آن را دنبال کنند. البته انجمن صنفی مراکز مراقبت در منزل نیز تشکیل شده است که بر فعالیت این مراکز نظارت دارد. در هر صورت، احتمال تخلف هم وجود دارد که معاونت درمان وزارت بهداشت در این زمینه نظارت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۲
پرستاری در منزل یک نیاز جدی در کشور است زیرا افرادی هستند که به مراقبت نیاز دارند اما بیمارستانها امکانات لازم را برای این کار ندارند. بسیاری از افراد هم که دوره درمان طولانی دارند، ترجیح میدهند در خانه باشند به همین علت وزارت بهداشت در حال اجرای طرحی برای محقق کردن این مساله است.