به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، وزارت خارجه دولت مستعفی منصور هادی در یمن اعلام کرد که از امروز یکشنبه فعالیت خود را در عدن، پایتخت موقت این دولت در جنوب یمن از سر میگیرد.
وزارت خارجه دولت منصور هادی اولین وزارتخانه این دولت مستعفی خواهد بود که کار خود را در عدن از سر میگیرد.
کار دولت منصور هادی از زمان شروع درگیریها در عدن بین نیروهای آن با نیروهای شورای انتقالی جنوب که مورد حمایت امارات هستند، متوقف شده بود.
وزارت خارجه دولت منصور هادی در بیانیهای اعلام کرد که از سرگیری فعالیت آن در عدن در راستای عمل به دستورات عبدربه منصور هادی درباره اجرای فوری توافق ریاض میان دولت و شورای انتقالی است.
کار وزارتخانههای دولت منصور هادی در عدن به دنبال درگیریها در این شهر میان نیروهای دولت منصور هادی با نیروهای شورای انتقالی که در نهایت به تسلط شورای انتقالی بر مقرهای دولتی منجر شده بود، متوقف شد.
دولت منصور هادی و شورای انتقالی جنوب یمن که هر کدام به ترتیب منافع عربستان و امارات را در یمن پیش میبرند سهشنبه شب هفته گذشته توافقی را در ریاض امضا کردند.
به موجب این توافق دولت جدید طی ۳۰ روز از توافق ریاض مرکب از ۲۴ وزیر به طور برابر از میان طرفداران دولت منصور هادی و جنوبیهای یمن تشکیل میشود و دولت منصور هادی پس از شش روز از تشکیل دولت به عدن پایتخت موقت خود بازمیگردد.
بر اساس این توافق مشارکت شورای انتقالی جنوب در هیئتی از دولت برای رایزنی ها درباره راه حل سیاسی نهایی برای یمن تضمین شده است.
بر اساس توافق ریاض ظرف پانزده روز از امضای توافق همه نیروهایی که از اول آگوست گذشته از پایگاه ها و اردوگاه های خود به سمت استان های عدن، أبین و شبوه در جنوب حرکت کرده بودند به پایگاه های سابق خود بازمیگردند و نیروهای امنیتی وابسته به حکومت محلی در هر کدام از این استانها جانشین آنها می شوند.
پیش از این گروههای مختلف جنوب یمن ضمن اعلام مخالفت با توافق «ریاض» میان عربستان و امارات برای تقسیم قدرت در جنوب، درباره پیامدهای آن برای ائتلاف سعودی هشدار دادند. آنها این توافق را مقدمهچینی عربستان و امارات برای تقسیم یمن توصیف کردند.
از جمله گروههای مخالف توافق ریاض در جنوب یمن، شورای نجات ملی جنوب یمن، شورای مردم شبوه، ائتلاف قبیلهای اهالی شبوه، اداره هماهنگی جوانان عدن، شورای عمومی اهالی استانهای المهره و سقطری و کمیته تحصن مسالمت آمیز استان المهره است.
دولت سعودی از یک ماه پیش تلاش داشت دولت منصور هادی و شورای انتقالی جنوب را برای امضای توافقی تحمیلی دور یکدیگر بنشاند اما اختلافات دو طرف مانع توافق شده بود. دو طرفی که در ماههای اخیر درگیریهای شدیدی را در مناطق جنوب یمن با یکدیگر داشتند.
به گزارش العالم، درگیریها میان عناصر دولت منصور هادی و شبهنظامیان شورای انتقالی جنوب (حامی امارات) از مرداد ماه گذشته شدت یافت؛ زمانی که درگیریهای شدید میان نیروهای اماراتی و دولت مستعفی در استانهای جنوبی یمن رخ داد و در نهایت نیروهای وابسته به امارات کنترل عدن را در دست گرفتند.
ائتلاف سعودی در پنجم آبان گذشته اعلام کرد که نیروهای اماراتی در راستای اجرای توافق، کنترل مراکز خود را در استان «عدن» در جنوب یمن به نیروهای سعودی تحویل دادهاند.
این در حالی است که دولت نجات ملی یمن در صنعا توافق ریاض را غیریمنی و تحمیلی خوانده و گفته است که این توافق به یمنیها مربوط نمیشود، چون دو طرف توافق از مزدوران ائتلاف سعودی هستند.
«نبیل عبد الله»، سیاستمدار یمنی هم در گفتوگو با روزنامه الاخبار لبنان شانس موفقیت توافق ریاض را اندک خواند و گفت: این توافق برای صلح و ثبات نبوده است، بلکه هدف از آن ساماندهی اوضاع شرکای جنگ علیه یمن به منظور گشودن یک جبهه جدید است که البته آنها حتی هرگز در وحدت جبهه جدید جنگ هم موفق نخواهند بود.
«علی بن حصیان الحارثی»، نائب رئیس شورای ملی نجات جنوب یمن هم با انتقاد شدید از توافق ریاض آن را یک نمایش مسخره برای اشغال مجدد جنوب یمن از طریق نوکران امارات و عربستان خواند.
او ضمن اعلام مخالفت این شورا با توافق ریاض گفت: همان گونه که اجداد و نیاکان ما برابر اشغالگری انگلیس در جنوب ایستادند ما در برابر اشغالگری امارات و عربستان مقاومت میکنیم.