به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، رامین الیاسزاده با رفتارشناسی زلزله میانه بیان کرد: گسل جنوب بزقوش، شاخه فرعی جدا شده از گسل تبریز است که در شکلگیری رشتهکوه بزقوش نقش دارد. گسل شالغون-یلیمسی دارای روند شمال شرقی- جنوب غربی است و رشتهکوه بزقوش را به صورت عرضی قطع میکند.
وی گفت: این گسل بعد از شکلگیری کوه بزقوش شکل گرفته و نسبت به گسل جنوب بزقوش، گسل ثانویه به حساب میآید. به این معنی که شکلگیری گسل شالقون- یلیمسی نتیجه فعالیت گسل جنوب بزقوش است.
کارشناس تکتونیک سازمان زمینشناسی استان آذربایجان شرقی در پاسخ به این که آیا پیشبینیها در خصوص تخلیه انرژی گسل میانه و بیخطر بودن آن درست است، گفت: این موضوع تا حدودی میتواند درست باشد. اگر فقط گسل شالقون-یلیمسی در نظر گرفته شود، میتوان گفت تا حدودی انرژی در این بخش تخلیه شده است. اما با در نظر گرفتن کل منطقه باید گفت انرژی نهتنها تخلیه نشده، بلکه انرژی بیشتری در دیگر بخشها و در امتداد سایر گسلها در حال انباشته شدن است.
الیاسزاده اظهار کرد: گسلهای بزرگی همچون گسل تبریز به صورت یک گسل واحد نیستند، بلکه از مجموعهای از گسلها تشکیل شدهاند که در هر زمان، تنش در بخشهای خاصی از آن تمرکز پیدا میکند. به طور مثال در مورد زلزله ۴/۳ ریشتری ۲۵ مرداد ماه ۹۸ و زلزله ۳/۶ ریشتری ۲۶ آذر ماه ۹۷، تنش در محدوده مرکزی سیستم گسلی تبریز (گسل شمال تبریز) تمرکز داشت، در حالی که زلزله میانه مربوط به فعالیت قطعه جنوب شرقی سیستم گسل تبریز است.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که شواهد نشان میدهد تمرکز انرژی از سمت شمال غربی سیستم گسلی تبریز به سمت جنوب شرقی آن مهاجرت کرده است؛ بنابراین وقوع زلزله با بزرگای بالاتر از ۶ در محدوه شرقی و شمال شرقی میانه دور از انتظار نیست، اما به عقیده من این اتفاق حداقل تا ۶ ماه آینده رخ نمیدهد.