به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، سباستین پینیهرا، رئیسجمهور شیلی با اشاره به معترضان و نیروهای امنیتی این کشور گفت: هیچ مصونیتی نه برای آنهایی که به اقدامات غیرمعمول خشونتآمیز دست زدهاند نه برای آنهایی که سوءاستفاده کرده و به زور متوسل شدند، وجود ندارد.
او ادامه داد: در جریان اعتراضات در شیلی در مدت چهار هفته، ۲۲ تن کشته و بیش از ۲۰۰۰ تن دیگر زخمی شدهاند. استفاده بیش از حد از زور گزارش شده است. سوءاستفاده و جرم رخ داده و حقوق معترضان نقض شده است.
اتهامات مربوط به توسل به زور بیش از حد و نقضهای گسترده حقوق بشری در شیلی از زمان آغاز اعتراضات در این کشور از سوی بسیاری از گروههای حقوق بشری داخلی و خارجی گزارش شده و این گزارش ها سازمان ملل را برآن داشته تا گروهی را برای انجام تحقیقات به شیلی اعزام کند. عفو بین الملل نیز گروهی را اعزام کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بزرگترین بحران در شیلی از زمان پایان دیکتاتوری آگوستو پینوشه در ۱۹۹۰ محسوب میشود.
محکومیت خشونت پلیس از سوی رئیسجمهور شیلی در حالی مطرح شده که او اخیرا از توافقی استقبال کرد که بر اساس آن، دولت شیلی پیشنویس جدید قانون اساسی را برای جایگزین شدن با قانون اساسی کنونی این کشور تهیه میکند.
بسیاری در شیلی این اقدام را گامی به سوی کمک برای پایان این بحران در کشور میدانند. این درخواست کلیدی هزاران معترض شیلیایی است که هر روز در خیابانهای پایتخت و سایر نقاط دست به اعتراض میزنند.
پینیهرا در یک سخنرانی از کاخ ریاست جمهوری گفت: اگر مردم این را میخواهند، ما به سمت تدوین یک قانون اساسی جدید قدم برمیداریم. در این چهار هفته گذشته، شیلی تغییر کرده است. مردم شیلی تغییر کردهاند. دولت تغییر کرده و ما همگی تغییر کردهایم. توافق اجتماعی که ما تحت آن زندگی کردیم، شکسته شده است.
او به مردم کشورش این تضمین را داد که نتیجه هنوز مکتوب نشده و چندین توافق اجتماعی دیگر نیاز است که شامل اصلاحات در سیستم بازنشستگی میشود.
بر اساس نظرنسجی جدیدی، مشخص شد که ۶۷ درصد از مردم شیلی موافق قانون اساسی جدید هستند.