به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، یک فوریت طرح ثبت میراثی توچال، صبح یکشنبه سوم آذر ماه روی میز بررسی اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت و احمد مسجدجامعی به عنوان پیشنهاددهنده این طرح با بیان اینکه توچال به عنوان یک میراث طبیعی باید ثبت شود، گفت: ثبت میراث طبیعی توچال مورد حمایت وزارت میراث فرهنگی نیز قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ۱۶۰۰ گونه گیاهی در محدوده تهران وجود داشت اما در بسیاری از مناطق این گونهها از بین رفته است، افزود: از این ۱۶۰۰ گونه گیاهی، بخشی از آنها صرفا در ارتفاعات توچال میرویند که باید از این میراث باقیمانده حمایت کنیم و این درحالیست که چندین پناهگاه توچال در حوزه شهرداری منطقه یک تهران است.
مسجدجامعی با بیان اینکه توچال را از نزدیک دیدهام و معتقدم که در مورد حفظ و نگهداری آن باید برنامهای مدون داشته باشیم، گفت: تابلوهای تبلیغاتی متعدد که حتی دامنه کوه را پوشانده و همچنین وجود رستورانهای متعدد موجب آشفتگی فضا شده است که موجب دلخوری کسبه و کوهنوردان شده و حتی شهردار منطقه ۱ تهران نیز از وضعیت سرویسهای بهداشتی و وضعیت موجود اعلام نارضایتی کردهاند و حالا معتقدیم اگر توچال ثبت ملی شود، حداقل توسعه آن در چارچوب و قوانین محدود ایجاد میشود و به ارتقای شاخصهای نگهداری کمک میکند.
وی با بیان اینکه به نظر من حتی حالا هم برای ثبت میراث طبیعی توچال دیر شده است، گفت: از اعضای شورای شهر میخواهم که به یک فوریت این مهم رأی دهند.
محمد سالاری در مخالفت با یک فوریت این طرح گفت: برای من ابهام است که آیا کل محدوده توچال در حوزه مدیریت جغرافیایی تهران است؟ چرا فقط توچال باید ثبت شود؟ آیا نمیتوانیم کل کوههای تهران را مورد ثبت طبیعی قرار دهیم؟ به نظر من کل ارتفاعات باید مورد ثبت قرار گیرند.
حجت نظری هم به عنوان موافق یک فوریت طرح گفت: کل کوهها سرمایه تهران هستند و توچال نیز یکی از این سرمایههاست که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته است و هر روز که دیرتر توچال را ثبت کنیم، این میراث طبیعی بیشتر دچار خدشه میشود.
در نهایت اعضای شورای شهر تهران با ۱۷ رأی از مجموع ۱۸ عضو حاضر به یک فوریت طرح ثبت میراث طبیعی توچال رأی مثبت دادند.