به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، فِرُِد ماتیانگئی، دبیر هماهنگیهای ملی دولت مستقر در وزارت کشور کنیا، در این ارتباط اعلام کرد بارانهای شدید شب شنبه در منطقه پوکوت در مجاورت مرز اوگاندا و سودان جنوبی این کشور تا کنون ۶۰ تن را به کام مرگ برده و هنوز از سرنوشت حداقل ۷ تن اطلاعی در دست نیست.
وی با اعلام این که تحقیقات جمعیتی برای تعیین دقیق آمار تلفات آغاز شده است، افزود: نیروهای ارتش و پلیس در مناطق آسیبدیده مستقر هستند تا علاوه بر تامین امنیت مالی شهروندان منطقه اقدامات لازم را برای خارج کردن قربانیان و مجروحان از زیر گلولای انجام دهند.
بر اساس این گزارش، رانش زمین در کنیا همچنین باعث شکسته شدن پلها و تخریب جادهها شده و راههای دسترسی به روستاها را مسدود کرده است.
ماتیانگئی، ۱۵ نفر از این قربانیان را کودک اعلام کرد و گفت که نهادهای محلی و بینالمللی بشردوستانه همچنان در حال کمکرسانی به آسیبدیدگان این حادثه و بازماندگان آنان هستند و در عین حال برای بازسازی ساختمانها، پلها و جادههای تخریبشده مردم نیز وارد عمل شدند.
یک خانم از مقامات محلی پوکوت غربی هم که خواست نامش فاش نشود به روزنامه استار کنیا گفت: در واقع تعداد اصلی قربانیان ۵۳ نفر هستند که ۷ نفر دیگر سرنشینان خودرویی بودند که آب آنان را به داخل رودخانه مواج هدایت کرد و همگی جان باختند.
بر اثر بارشهای شدید یک هفته اخیر، دو روستا در کنیا آسیبهای بسیار جدی دیده و چندین روستای دیگر نیز از ۲۰ تا ۶۰ درصد متحمل خسارت شدهاند. در پی این بارشهای شدید و رانش زمین راههای ارتباطی زیادی قطع شده و همچنین خسارت جالب توجهی به زیرساختهای مناطق شمالی کنیا وارد آمده است.
بر اساس اعلام صلیب سرخ کنیا، نیروهای امدادی با همکاری ارتش، تلاش خود را برای باز کردن راههای ارتباطی و کمکرسانی به سیلزدگان آغاز کردهاند.
اوهارو کنیاتا، رئیسجمهوری کنیا، نیز ضمن تسلیت این حادثه اسفبار به مردم به آسیبدیدگان از این حادثه به ویژه خانواده مفقودشدگان قول داد هرگونه کمک لازم را از مجاری بودجه در اختیار آنها قرار دهد.
در همین حال سازمان هواشناسی کنیا از احتمال بروز حوادث مشابه در برخی مناطق دیگر این منطقه خبر داد و از مردم خواست تدابیر پیشگیرانه برای نجات جان خود انجام دهند.
در آوریل سال ۲۰۱۸، نیز زمینلرزهای در کنیا باعث مرگ ۱۰۰ نفر و آواره شدن هزاران نفر دیگر در این کشور شده بود.