به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، با رعایت نکات زیر میتوانیم علاوه بر حفظ سلامت خود در روزهای آلوده، به بهبود کیفیت هوا نیز کمک کنیم.
- طی روزهایی که شاخص کیفیت هوا از عدد ۱۰۰ عبور میکند و در شرایط نامطلوب قرار میگیرد بهتر است گروههای حساس از جمله بیماران به ویژه بیماران قلبی و ریوی، کودکان، سالمندان و زنان باردار از فعالیتهای طولانی و سنگین در خارج از منزل خودداری کنند.
- عموم افراد از فعالیتهای ورزشی در فضای بیرون بپرهیزند و یا در فضای بسته ورزش کنند.
- افرادی که مجبورند طی روزهای آلوده در بیرون از منزل فعالیت کنند، از ماسکهای مخصوص P۲ یا N۹۵ استفاده کنند.
- برای مقابله با اثرات کوتاهمدت آلودگی هوا از جمله سردرد، سرفه و تنفس سخت، حساسیت پوستی و حساسیتهای بینی، چشمها و گلو میتوان مصرف شیر و مایعات را در اولویت قرار داد. همچنین مصرف سبزیجات دارای برگ سبز و پهن برگ مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو، طی روزهای آلوده به بدن کمک میکند.
- سیب نیز از جمله میوههایی است که بیشترین تاثیر را بر سلامت دستگاه تنفسی دارد.
- کلیه شهروندان هنگام سوختگیری در جایگاهها دقت لازم را داشته باشند و از سرریز شدن بنزین و سایر سوختها جلوگیری کنند.
- اقداماتی مانند روشن کردن آتش در معابر، سوزندان لاستیک، عملیات قیرکاری و عمرانی سبب افزایش آلودگی هوا میشود بنابر این توصیه میشود تا بهبود کیفیت هوا از این اقدامات خودداری شود.
- استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای سفرهای درون شهری نیز به کنترل آلودگی هوا طی این روزها کمک خواهد کرد.
- رعایت الگوی مصرف سوخت و دقت لازم در استفاده از وسایل حرارتی مانند آبگرمکن، بخاری و تأسیسات گرمایشی برای جلوگیری از افزایش بیرویه حرارت در فضاهای مسکونی، تجاری و اداری از جمله دیگر راهکارهایی است که میتوان با رعایت آن از آلودهتر شدن هوا جلوگیری کرد.