به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، پروانه سلحشوری با اشاره به مناسبت دهم آذر روز مجلس، با اعتقاد به این که «در حال حاضر واقعا این طور نیست که مجلس در رأس امور باشد» مدعی شد: در مسائل مهم برای مجلس تصمیم گرفته میشود. شما تصور کنید رئیس جلسه با اضافه یا کم کردن وقت رأی دادن برای یک طرح یا لایحه در تصویب یا عدم تصویب آن موثر است. معادلات دیگری هم دخیل است و این طور نیست که فقط آنچه در صحن مجلس بگذرد، باشد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: سختترین جا برای ما این است که از بیرون به مجلس دستوری داده شود. مثلا در مصوبه اخیر بنزین مجلس کاملا با آن مخالف بود. این موضوع هم در بودجه سال گذشته و هم در سال جاری مطرح و رد شده بود زیرا نمایندگان میگفتند باعث تشنج میشود. البته الان من میگویم شاید اشتباه ما هم بود. اگر سال گذشته افزایش حداقلی را میپذیرفتیم نظام ناچار به افزایش حداکثری نمیشد.
سلحشوری ادامه داد: ما لوایح CFT و پالرمو را تصویب کردیم و بعد شورای نگهبان آن را تایید نکرد و این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام ماند. علاوه بر این مجمع تشخیص اخیرا به خود حق قانونگذاری میدهد؛ بنابراین ما یکی، دو تا آقابالاسر نداریم. همه زورشان به ما میرسد.
این عضو فراکسیون امید مجلس معتقد است: یکی از دلایلی که این اتفاق میافتد این است که اکثریت این مجلس دست آنهایی نیست که قبلا حرفشان را براحتی دیکته میکردند. آن موقعها چون دیدگاهها یکسان بود، مقاومتی وجود نداشت اما الان نمایندگان نظراتشان متفاوت است؛ لذا برخورد پیش میآید.
سلحشوری با بیان اینکه «صف اول ارتباط با مردم نمایندگان هستند»، اضافه کرد: خصوصا این موضوع در شهرستانها پررنگتر است. این در حالی است که تصمیمات در سطح کلان گرفته میشود. مثلا چیزی مثل تحریم را ما نخواستیم. من به عنوان نماینده واقعا موافق تحریم نیستم و فکر میکنم اگر کسی میگوید تحریم به مردم آسیب نزده لابد بین مردم نبوده است. مردم از این موضوع آسیب میبینند و یکی از این آسیبها کمبود دارو است. من که نماینده هستم دارویم گیر نمیآید، مردم چکار میکنند.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه «اختیارات نمایندگان کمتر از انتظارات است»، گفت: در کشور ما مسئولیت، تکالیف و پاسخگویی یکسان تقسیم نشده است. کسی تصمیمی میگیرد ولی به پای کس دیگری نوشته میشود و این اتفاق هم زیاد میافتد. در مورد اخیر آقای لاریجانی به جای مجلس تصمیم گرفت باعث شد صدای همه نمایندگان دربیاید. رئیس مجلس سخنگوی مجلس است و باید برآیند نظر نمایندگان را ارائه کند در حالی که رأی و نظر ۲۰۰ نماینده زیر سوال میرود.